Tvarohové palacinky
Tvarohové palacinky

Zapekané tvarohové palacinky

Jarmila Horváthová
príloha Varecha, 10. septembra 2024
Zapekané tvarohové palacinky
Foto: Shutterstock

Tieto palacinky sú samý tvaroh, je v ceste aj v plnke. Takže sýty sladký obed alebo večera je istý.

4
porcie
25 minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
4 ks
250 ml
250 ml
1 ČL
1 ČL
 štipka
Náplň:
250 g
2 ks
100 ml
125 g (sultánky)
 (alebo čierny čaj)
2 bal.
50 g
50 g
Zálievka:
125 ml
125 ml
1 ks
1 PL
Okrem toho:
 prepustené




Postup

  1. 1

    Cesto: Najprv vyšľaháme žĺtky s mliekom a s minerálnou vodou, vmiešame hladký tvaroh so soľou, s natrúhanou pomarančovou a citrónovou kôrou a potom preosiatu múku.

  2. 2

    Vyšľaháme sneh z bielkov a opatrne ho vmiešame do cesta.

  3. 3

    Palacinky vyprážame na maslom vymastenej rozpálenej panvici z oboch strán.

  4. 4

    Náplň: Tvaroh vymiešame s vajcami, smotanou, cukrom, maslom a vanilkovým cukrom dohladka a vmiešame hrozienka vopred namočené v rume alebo v čiernom čaji.

  5. 5

    Palacinky potrieme tvarohovou zmesou, zvinieme a vložíme do maslom vymastenej formy.

  6. 6

    Zálievka: Mlieko, smotanu, vajce a med dobre vyšľaháme a nalejeme na palacinky.

  7. 7

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C 10 – 15 minút. Podávame s ľubovoľným ovocím.

Diskusia k receptu

srbin
Pripomínajú mi ruské zapečené palacinky, ďakujem za recept...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia