Zapekané tvarohové palacinky
príloha Varecha, 10. septembra 2024
Foto: Shutterstock
Tieto palacinky sú samý tvaroh, je v ceste aj v plnke. Takže sýty sladký obed alebo večera je istý.
porcie
príprava
na 170 °C
Suroviny
Cesto: | |
250 g |
|
250 g |
|
4 ks |
|
250 ml |
|
250 ml |
|
1 ČL |
|
1 ČL |
|
štipka |
|
Náplň: | |
250 g |
|
2 ks |
|
100 ml |
|
125 g (sultánky) |
|
(alebo čierny čaj) |
|
2 bal. |
|
50 g |
|
50 g |
|
Zálievka: | |
125 ml |
|
125 ml |
|
1 ks |
|
1 PL |
|
Okrem toho: | |
prepustené |
|
Postup
-
1
Cesto: Najprv vyšľaháme žĺtky s mliekom a s minerálnou vodou, vmiešame hladký tvaroh so soľou, s natrúhanou pomarančovou a citrónovou kôrou a potom preosiatu múku.
- 2
Vyšľaháme sneh z bielkov a opatrne ho vmiešame do cesta.
- 3
Palacinky vyprážame na maslom vymastenej rozpálenej panvici z oboch strán.
- 4
Náplň: Tvaroh vymiešame s vajcami, smotanou, cukrom, maslom a vanilkovým cukrom dohladka a vmiešame hrozienka vopred namočené v rume alebo v čiernom čaji.
- 5
Palacinky potrieme tvarohovou zmesou, zvinieme a vložíme do maslom vymastenej formy.
- 6
Zálievka: Mlieko, smotanu, vajce a med dobre vyšľaháme a nalejeme na palacinky.
- 7
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C 10 – 15 minút. Podávame s ľubovoľným ovocím.
Tiež palacinky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu