Tvarohové palacinky
Tvarohové palacinky

Zapekané tvarohové palacinky

Jarmila Horváthová
príloha Varecha, 10. septembra 2024
Zapekané tvarohové palacinky
Foto: Shutterstock

Tieto palacinky sú samý tvaroh, je v ceste aj v plnke. Takže sýty sladký obed alebo večera je istý.

4
porcie
25 minút
príprava
10-15 minút
na 170 °C

Suroviny

Cesto:
250 g
250 g
4 ks
250 ml
250 ml
1 ČL
1 ČL
 štipka
Náplň:
250 g
2 ks
100 ml
125 g (sultánky)
 (alebo čierny čaj)
2 bal.
50 g
50 g
Zálievka:
125 ml
125 ml
1 ks
1 PL
Okrem toho:
 prepustené




Postup

  1. 1

    Cesto: Najprv vyšľaháme žĺtky s mliekom a s minerálnou vodou, vmiešame hladký tvaroh so soľou, s natrúhanou pomarančovou a citrónovou kôrou a potom preosiatu múku.

  2. 2

    Vyšľaháme sneh z bielkov a opatrne ho vmiešame do cesta.

  3. 3

    Palacinky vyprážame na maslom vymastenej rozpálenej panvici z oboch strán.

  4. 4

    Náplň: Tvaroh vymiešame s vajcami, smotanou, cukrom, maslom a vanilkovým cukrom dohladka a vmiešame hrozienka vopred namočené v rume alebo v čiernom čaji.

  5. 5

    Palacinky potrieme tvarohovou zmesou, zvinieme a vložíme do maslom vymastenej formy.

  6. 6

    Zálievka: Mlieko, smotanu, vajce a med dobre vyšľaháme a nalejeme na palacinky.

  7. 7

    Pečieme vo vyhriatej rúre pri 170 °C 10 – 15 minút. Podávame s ľubovoľným ovocím.

Diskusia k receptu

srbin
Pripomínajú mi ruské zapečené palacinky, ďakujem za recept...
pivonka
Dnes som realizovala tieto palacinky. Nie sú zlé, určite sa zjedia aj keď je to riadna dávka. Lenže od jedla, kde ide sedem vajec, šľahačka a med som očakávala niečo onakvejšie. Už náplň vyzerala ako zálievka a bol problém palacinky naplniť, ale to som zvládla. Na základe tohto poznatku chápem, že na prezentovanej fotke podľa všetkého zálievka nie je. (Tá fotka je ovšem nádherná!) Čo už - vrátim sa k pražským palacinkám. Nastrúham do nich dve jabĺčka,, naplním tvarohom a chuťový zážitok minimálne nebude horší a ušetrím čas a elektriku, lebo nebude ich treba zapekať.