Wok rezance s tofu
Údené tofu nakrájame na kocky. Cibuľu nakrájame na krúžky a cesnak na jemno nasekáme. Brokolicu...
Zemiaková polievka s hríbami
Včera sme z lesa priniesli zopár dubákov (a rýdzikov) a tak som chcela navariť niečo, kde...
Výborná dusená červená kapusta
Kapustu nakrájame a nasolíme. Dobre premiešame a necháme chvíľu odležať.
Leží kura na gruliach
Leží kura na gruliach a vy grúlite od rozkoše. Tento spôsob úpravy kurčaťa som pochytil niekde...
Cukinová pochúťka s hríbikmi
Skvelá jesenná pochúťka pre všetkých ktorí radi jedia chutne a zároveň zdravo.
Thajské rezance Pad Thai s krevetami
Rýchly a ľahký obed alebo večera - pre tých, ktorí majú radi ázijskú kuchyňu.
Skryté kura
Sú tu podobné recepty, ale iba podobné. V komentároch tých receptov boli negatívne názory na zemiaky varené...
Balotínka z prepelice na špargľovom rizote
Čerstvú špargľu možno zohnať už od konca apríla. Biela je obľúbená najmä v Belgicku a...
Paradajkové fettuccine s byvolov mozzarelou a špenátom
Viem, že sú Vianoce, ale počas príprav na ne, vždy dostaneme chuť na niečo...
Špenátové cestoviny s tuniakom
Sú to výborné cestoviny s tuniakom. Tieto cestoviny používame väčšinou na sobotnú rýchlu večeru. Cestoviny...
Fašírky z póru, mrkvy a zemiaku
Zeleninové fašírky sú jedlom, ktoré si môžete pripraviť z vašej obľúbenej zeleniny, alebo z tej,...
Morčacie prsia so slaninkou a slivkovou omáčkou
Výborné morčacie plátky zapečené so slaninkou a podávané s lahodnou slivkovou omáčkou môžu byť pokojne víkendovým obedom,...
Kura na spôsob bažanta
Kurča naporcujeme na jednotlivé časti (stehná, prsia... ). Z chrbta urobíme vývar, ktorý neskôr...
Mleté mäso v čepcovej sieťke
Mleté mäso je u nás obľúbené, pre jeho široké možnosti použitia. Včera som ho zabalila do...
Diviačie plece s brusnicovou omáčkou a chlebovou knedličkou
Očistené umyté diviačie plece vložíme do rozpustenej bravčovej masti spolu s tymianom, borievkami, cesnakom, so šalotkami a konfitujeme...
Býčie žľazy v kukuričnom obale
Býčie žľazy dôkladne poumývame pod tečúcou vodou. Nakrojíme a stiahneme povrchovú blanu. Nakrájame asi na...
Prekmurský guláš
Tento recept som našla na Českej stránke... svojou jednoduchosťou prípravy ma veľmi zaujal. skvelé.
Bulharská musaka
Na oleji osmažíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme mleté mäso, osolíme, okoreníme. Pridáme lúpané...
Gazdovský pekáč
Na pekáč dáme krkovičku, na ňu plátky slaniny a plátky papriky. Podlejeme vodou a do nej rozdrvíme bujón...
Fish cakes - Zemiakové fašírky s rybou
Toto jedlo je tu dost oblubene, hlavne medzi irmi. Pred tym nez som ich spoznala,...
Zeleninové jarné rolky
Jednoduché a rýchle. Najlepšie sú čerstvé. :) Tip: Môžete vyskúšať závitky ešte obaliť v tempure alebo...
Paradajková polievka špeciál po mojom
Vždy som mal v hlbokej úprimnej úcte moje dve „Dobré Víly“, predobrú mamku a obdivuhodnú babičku!...
Poľovnícka sarma
Už sa budem opakovať, ale okrem domácich zabíjačkových dobrôt z domova som dostala od kamaráta poľovníka...
Kuracie prsia v marinované v citrónovej šťave
Predchádzajúcim rcp, na huspeninu, som si asi voči sebe popudil dodržiavateľov pôstu. Ale ja...
Tekvicové cestoviny
Po dlhšej dobre som si dopriala výdatný obed. Výdatný, čo sa obsahu múky týka...
Cestovinový šalátik mňam
Je tu mnoho receptov na cestovinové šaláty... predsa len, pridávam aj ten môj obľúbený resp....
Brokolicová polievka so syrom a šampiňónmi
Môžeš ju urobiť krémovú aj nemusíš. Buď rozmixuješ alebo necháš tak. Rob ako Ti chutí....
Hus plnená jablkami a pomarančom
Hus umyjeme a osušíme utierkou. Potom ju zvnútra i zvonka osolíme a potrieme rascou. Do...
Gratinované bravčové s hubami a medvedím cesnakom + šalát s medvedím cesnakom
Toto jedlo som vymyslela už dávno, váhala som, či ho sem dať, lebo má...
Hovädzie ragú na pive s bravčovou pečienkou
Dnešný obed som urobila podľa receptu Lacibácsiho z ATV... veľmi sa mi tento recept zapáčil, kôli...
Smotanové zemiaky
Rúru si vopred zohrejeme na 200 stupňov Celzia. Zemiaky umyjeme (staršie ošúpeme) a nakrájame na ľubovoľnú...
Vyprážané zemiakové posúšiky
Nezískali by veru titul Miss zelenina, neohúrili by svojím tvarom, farbou či vôňou. A predsa...