Placka z mletého mäsa, syra a vajíčok

jnlukov - fotkajnlukov, 13. júna 2012
Placka z mletého mäsa, syra a vajíčok
Foto: jnlukov

Toto jedlo môžete podávať ako raňajky ,no namiesto mletého mäsa môžete použiť napríklad šunku(najzdravšia varianta je asi to mäso alebo diétna šunka) ,salámu,slaninu alebo Zobraziť celý popisToto jedlo môžete podávať ako raňajky ,no namiesto mletého mäsa môžete použiť napríklad šunku(najzdravšia varianta je asi to mäso alebo diétna šunka) ,salámu,slaninu alebo klobásu. Namiesto tvrdého syru môžete použiť aj plátkový. Taktiež je táto placka vhodná na obed či večeru a dokonca aj pre ľudí ktorí si strážia líniu.Dobrú chuť !

1-2
porcia
20 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

4




Postup

  1. 1

    Na teflónovú panvicu poukladáme plátkový syr alebo po prípade tvrdý nakrájaný syr tak , aby bolo celé dno panvice pokryté. Počkáme kým sa trochu roztopí a naň vylejeme pomiešané jedno celé vajce s jedným bielkom a soľou. Ked budú vajcia čiastočne upečené tak na vajcia dáme mleté mäso ( šunku , salámu alebo slaninu).

  2. 2

    Následne po upečení prvých dvoch vajec a pridaného mäsa, vylejeme do panvice opäť zmiešané jedno celé vajce s jedným bielkom a prikryjeme pokrievkou. Tak ked budú vajcia takmer uvarené poukladáme naň plátkový syr a opäť prikryjeme. Počkáme kým bude syr roztopený a vajcia budú úplne uvarené. Tak podávame so zeleninou či chlebom.

Diskusia k receptu

sonal
dokonca aj pre ľudí ktorí si strážia liniu..|| tak to velmi pochybujem, vsak to je kaloricka bomba..ranajky, pre drevorubaca...
medulienka122
Milá Janka, však si si ešte nikdy nestrážila líniu? Recept je fajn , ale pre veľkých jedákov, čau
jnlukov
sonal a medulienka122 - vajcia , syr (12%) a šunka light sú vhodné aj pre ľudí ktorí si strážia líniu. Možno neuveríte ,no ja mám dosť skúsenosti v tejto oblasti.Pre mnoho ľudí znamená stráženie si línie jesť jedno jablko do dňa , ale práve na opak. Raňajky majú byť celkovo 30-35% celkového príjmu kalórií.
ankad
Suhlasim s Tebou, jnlukov, ranajky maju byt bohate. 2-3 vajicka, syr a sunka a celozrnny chlieb, alebo aj bez. Clovek ma z takych ranajok viacej energie, telo tie kalorie rychlo spali a nepriberie.
Moze to byt chutne. Skusim.
petka33
a ten syr na dne panvice nezhori, kym sa uvari vsetko?




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia