
Plněné zapečené brambory s parmazánem
Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě. Pak je oloupeme a překrojíme na půlky, opatrně...

Obedík na malú oslavu
Aj malé sviatky sú sviatky a vždy sa snažíme na ne robiť niečo nie každodenné. Tentoraz...

Hovädzí steak na dubákoch
Hovädziu sviečkovicu umyjeme, odblaníme, ochutíme soľou a korením a necháme asi 10 minút odležať v chladničke....

Špenátové halušky so syrom
Špenát pokrájame nadrobno (alebo necháme rozmraziť a vytlačíme z neho prebytočnú vodu), pridáme oba druhy múky, ...

Fučka s opražnou slaninkou aj cibuľkou
Fučku máme veľmi radi, líši sa od popísaných receptov akurát v cibuľke. Varíme si ju,...

Losos, ako ho zbožňujú synovia Wandy Adamík Hrycovej
Energická filmová producentka nerada trávi veľa času pri varení. Prezradila nám jeden zo svojich rýchlych receptov...

Zapekané cestoviny s fazuľkou
Cestoviny uvaríme domäkka v mierne osolenej vode, scedíme a vložíme do pekáča. Na drobné kocky...

Kapustnica s bravčovinou
Cibuľu opražíme na oleji dozlatista, vložíme drvenú rascu, poprášime cukrom a necháme skaramelizovať, pridáme pretlak a...

Omeleta s brokolicou
Omeleta je mojou spomienkou na detstvo. Mávali sme ju doma k zemiakovej kaši. Moja omeleta...

Korenené mäsové guličky v paradajkovo-paprikovej omáčke s jogurtovo-mätovým dipom
Mám rada mäsové guličky najmä tie z blízkeho východu. Vo svojom recepte som vychádzala z arabských...

Bravčová roláda plnená zemiakmi
Inšpirovala som sa jedným receptom ktorý som dávnejšie čítala v nejakom časopise . Po odskúšaní som...

Mlčanie jahniat (gastroverzia)
Keď som videla jahňacie kotlety v obchode, tak som neodolala. Jahňacinu vlastne takmer nejeme, ...

Pečené buchty so slivkovým lekvárom
Najlepšie buchty na svete sú pečené, plnené domácim slivkovým lekvárom a posypané jemným práškovým cukrom....

Kuracie batôžky v lístkovom ceste
Ak máš málo mäska a v mrazáku lístkové cesto, tak si priprav niečo výnimočné. Chrumkavý...

Crostini s hráškom a cuketou
Objednala som si uuuzasnu knihu so zeleninovymi jedlami. Zeleninova biblia pre tych, co ju maju radi. Tento...

Husacie prsia v kôrke na šípkovej omáčke
Prsia narežeme, strúhanku zmiešame s tymianom, rozmarínom, so soľou a s korením, obalíme...

Falafel
Známa chuť Blízkeho východu, alebo nočnej návštevy kebabárne na rohu ulice....

Ragú z diviačej pečene
Pečeň nakrájame na menšie kocky. V pekáči zohrejeme maslo a pečeň opečieme. Cibuľu očistíme, ...

Plnený baklažán s mozzarellovo-rajčinovou omáčkou
Výborný, rýchly, zdravý a jednoduchý obed. Jedno z mojich najobľúbenejších jedál. :)

Vejce v hnízdech
Čím různější masa ve směsi, tím chuťově jiné. Přidávám i slaninu, melu si maso...

Guláš z husokačky
Nestihli sme všetky husokačky včas zlikvidovať a tak sa stalo, že niektoré boli tak veľmi stonkové...

Špíziky na grilovanie
Grilovacia sezóna začala a ja tu je moja inšpirácia pre Vás. Mňa motivoval Jiří Babica, ...

Zapečený pórový nákyp
Velmi chutna zeleninova priloha :-) Inspiraciu mam z tureckej stranky :-)

Turecký šiškebab
Zmiešajte cukor, sójovú omáčku, olej, citrónovú šťavu a cesnakový prášok alebo cesnak, vytvoríte...

Špaldová tarhoňa s hubami
Sušené huby si namočíme. Cibuľu a cesnak očistíme a nakrájame nadrobno. V panvici rozohrejeme olej,...

Tekvicové rizoto
Tekvicu umyjeme, zbavíme jadierok, nakrájame na menšie kusy. Osolíme, okoreníme, pokvapkáme olivovým...

Šafranové rizoto so špargľou a krevetami
Na prípravu rizota nakrájame šalotku, ktorú opražíme na oleji, pridáme ryžu, krátko opražíme, ...

Lomo saltado
Mäso nakrájame na malé pásiky hrubé asi 1 cm a okoreníme čiernym korením a soľou. Cibuľu...