Kuracie rezne a la Vlasta Burian fotorecept

amy201 - bez fotkyamy201, 29. septembra 2011
Kuracie rezne a la Vlasta Burian (fotorecept)
Foto: amy201

Jedno z najobľúbenejších jedál môjho drahého. Recept mi dala jeho mamina, niekde vyčítala, že to bolo obľúbené jedlo Vlastu Burjana, ktoré mu robil jeho Zobraziť celý popisJedno z najobľúbenejších jedál môjho drahého. Recept mi dala jeho mamina, niekde vyčítala, že to bolo obľúbené jedlo Vlastu Burjana, ktoré mu robil jeho osobný kuchár. Na prvý pohľad kombinácia opečeného jablka, arašíd, volského oka a mäsa znie dosť divoko, ale je to úžasné papaníčko :-)

4
porcie
30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
500 g
4 ks
1 ks
100 g
300 ml




Postup

  1. 1

    Kuracie prsia si umyjeme a nakrájame z nich rezne. Necháme odkvapkať a pripravíme si panvicu s rozohriatym olejom. Rezne osolíme a okoreníme čiernym korením , prudko opečieme z oboch strán a potom dopečieme na miernom ohni do mäkka.

    Kuracie rezne a la Vlasta Burian (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Stredne veľké jablko si umyjeme, vykrojíme jadrovník a nakrájame na 1 cm hrubé plátky, ktoré pridáme smažiť. keď jablko opečieme z jednej strany, otočíme na druhú a zabijeme do vykrojeného stredu vajíčko. A takto si to postupne všetko usmažíme :-) medzičasom si uvaríme v osolenej vode s trochou oleja cestoviny (každému podľa chuti).

    Kuracie rezne a la Vlasta Burian (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Solené arašidy si pokrájame alebo zmixujeme na menšie kúsky ( pozor nie na prášok - mohli by sa na oleji spáliť a zhorknú). Ja si ich tyčovým mixérom kus rozdrobím, niektoré sú celé a iné drobné :-)

    Kuracie rezne a la Vlasta Burian (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Keď vypražíme všetky prsia a jabĺčka s volskými okami do výpeku dáme popražiť arašidy, na pár minút (cca 3), kým pekne nespenia. potom pridáme kečup a privedieme do varu až kým sa zmes nezjednotí.

    Kuracie rezne a la Vlasta Burian (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A môžeme podávať. Dobrú chuť :-)

    Kuracie rezne a la Vlasta Burian (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

dada1010
Vyzerá to veľmi zaujímavá kombinácia asi treba len vyskúšať..
Myslela si Vlastu Buriana, že ? :-)
ajuschka
ja toto jedlo poznam trochu inak :)
kuracie prsia sa ozmazia rovnako, obalene v muke pekne do korkova, a ked su oprazene tak sa posypu sezamom. ale do vypeku sa potom prida hovadzi bujon, rozpusti sa a zaleje paradajkovym pretlakom a vodou, aby sa spravila taka nie velmi husta stavicka. prida sa sol a cierne korenie, ja pridavam aj trosku cesnaku. da sa pouzit aj suseny :)
podava sa s cestovinami. straaasna dobrotka
marianna76
ja som tento recept tiež čítala dávno v jedných novinách, ktoré sa venujú vareniu... len s arašidmi by mi to moji chlapi nejedli... viem, dá sa to aj bez nich, ale to už je o inom...
grandma
Tam sa nedávajú arašidy ale plátky mandlí a tiež to vajce tam nie je a sú tam široké rezance.Ani kečup tam nie je. Teraz som to dočítala, takže tak.
terinka55
Veď nakoniec to je aj jedno, nech si každý urobí podľa svojho :)
pivonka
Obidve varianty môžu byť výborné, treba skúsiť, ja vyskúšam určite.
amy201
je to poposúvaný recept a každý si ho kus upraví/obmení/zjednoduší podľa svojich predstáv :-)
2010
@eraserhead , dik za link vcera som dostal novy stroj na slize , a som si isty ze Vlasta Burian ako znamy gurman co mal vlastneho kuchara , pouzil domace fetucciny a dal tam arasidovy olej pod mandle.Vyrobim, nepridam.
evanaaa
Mňa najviac prekvapili tie arašidy, ja som ich prvýkrát jedla asi v roku 1953-54, neviem presne, volali sme ich " alaburky", neviem,kde sa vzal ten názov, preto ma prekvapili v recepte, myslela som, že pridávanie arašidov do jedla je novodobý trend prebratý z ázijských receptov, a ono, žeby už pán Burian ich mával pridané do jedál? Vtedy sme nechyrovali ani o arašidovom oleji, jeho kuchár ho už používal.
astheart
Je to vážně jedno. Recept už určitě párkrát přešel " z ruky do ruky", a tak je už dost pozměněný. Každá informace se šíří stejně, ke koncovému uživateli se dostane úplně jiný obsah, než měla na začátku!!! lol Hlavně, že to vypadá zajímavě a já mám vážně chuˇt to vyzkoušet. A vsaďte se, že tam taky něco změním. ten orginální recept vám tady teď přidávám:
astheart
Oblíbený recept Vlasty Buriana

Fettucine po česku

4 porce:
500 g širokých nudlí, 8 plátků kuřecích prsíček, 2 paprikové lusky, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 rajčata, 2 jablka, 50 g másla, pepř, sůl


* Nudle uvařte v osolené vodě. Mezitím zbavte jader paprikové lusky a nakrájejte je na kostičky. Na pánvi zpěňte na polovině másla jemně nasekanou cibulku, přidejte kostičky paprik a nahrubo nastrouhaný česnek. Opepřete a za stálého míchání opékejte, ale jakmile začne česnek zlátnout, odstavte pánev z plotny.

* Nudle sceďte, nechte odkapat a potom vložte do pánve, vmíchejte nadrobno nakrájená čerstvá rajčata a řádně promíchejte. Přikryjte pokličkou a nechte chvíli dojít. Na druhé pánvi opečte na zbytku másla z obou stran kuřecí prsíčka, osolte a mírně opepřete. Jablka oloupejte, zbavte jádřinců a nakrájejte na plátky silné asi 2 cm. Opečte je na tuku, na němž se peklo maso.
* Potom na třetí pánvi na arašídovém oleji opečte plátky mandlí. Jakmile začnou růžovět, odstavte je z plotny. Servírujte tak, že na každý talíř dáte nejprve porci nudlí, potom položíte plátky masa, na ně plátky jablek a nakonec vše posypete mandlemi.
tatranka
Robím niečo podobné,len namiesto jabĺčka smažím ananas.Tiež výborné obohatenie chute.Recept je určite veľmi dobrý a chutný.
malusa
evanaa alaburky asi neboli arasidy ,ale prazena soja.
ziri
Včera som ho robil, malo to úspech ale miesto cestovín som dal pečené zemiaky.
cupcake
Takze prave ste ma presvedcili, na veceru budeme mat oblubene jedlo Vlastu Buriana. Moj manzel a ja si urcite pochutime/dufam/ a pozrieme si jeden z jeho filmov pri tom jedeni. Vdaka, bude to zaujimavy vecer.
mariena1
tak ja som dnes robila tento receptik,ale som pridala trocha opekanych zemiakov a bolo super,moc nam chutnalo,aj arašidy,aj jablčko a ostatne...Vdaka za recept...
qaroh
Originál recept je fakt so širokými rezancami, ale inak je podobný. Či už si dáte arašidy, alebo drahšie mandle, každý si to už prispôsobí po svojom. Musíme si uvedomiť, že v ktoré ingrediencie boli pred 70 rokmi dostupné i keď Vlasta si asi mohol dovoliť všetko. Tento recept myslím robil vo svojom programe aj Petr Novotný a to vajíčko tam pridal on.
2010
@hombre , ten pan Burian mal kuchara ( Jaromir Trejbal ) co bol z hotelu Ritz v Parizi... tak som po case konecne spachal tento recept podla pana Trejbala, spica :-)



1x pusta
pusta
@2010 , máš pravdu :-)
ja som ten krásny recept z tejto fotky videla a spomínaný článok som čítala :-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia