Teľacie steaky s pšenovým šalátom
Foto: siuuu
Chutné a zdravé jedlo. Občas máme chuť aj na menej zaužívané prílohy. Dnes to bolo pšeno, ktoré som skombinovala s tekvicou, šošovicou a granátovým Zobraziť celý popisChutné a zdravé jedlo. Občas máme chuť aj na menej zaužívané prílohy. Dnes to bolo pšeno, ktoré som skombinovala s tekvicou, šošovicou a granátovým jablkom. Pšeno má veľa benefitov pre organizmus, tak prečo to nevyužiť. Ide o bezlepkovú obilninu, je pomocníkom pri chudnutí a podľa starej východnej medicíny chráni našu slezinu a pankreas a liečebne pôsobí pri žalúdočných problémoch.
porcie
príprava
Suroviny
130-150 g |
|
260-300 g |
|
1/4 ČL |
|
podľa chuti (alebo Hokkaido) |
|
1/2 ks |
|
80-100 g (alebo klasická) |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
1 PL |
|
4 ks |
|
Postup
-
1
Pšeno prepláchneme 2-3x horúcou vodou a uvaríme (na 1 diel pšena použijeme 2 až 2,5 násobok vody). Necháme čiastočne vychladnúť. Šošovicu uvaríme klasickým spôsobom a necháme tiež čiastočne vychladnúť. Tekvicu upečieme (Hokkaido netreba šúpať, maslovú áno) alebo očistenú a na drobné kocky pokrájanú orestujeme na panvici jemne potretej olivovým olejom.
- 2
Zmiešame uvarené pšeno, uvarenú šošovicu a orestovanú tekvicu, pridáme posekanú vňať, vmiešame zrnká z granátového jablka. Ochutíme soľou, korením, kvapkou olivového oleja a pomarančovou šťavou alebo šťavou z ružového grapefruitu.
- 3
Mäso jemne potrieme olivovým olejom a opečieme na rozpálenej grilovacej alebo klasickej panvici - dĺžka opekania záleží od hrúbky mäsa, ja som opekala z každej strany asi 2-3 minúty a potom mäso 10 minút odpočívalo v alobale. Podávame s pšenovým šalátom.
- 4
Zvyšok tekvice som rozmixovala a zvarila s grepovou šťavou a troškou cukru na omáčku, ktorú som ochutila štipkou soli a korenia.
Tiež teľacie mäso:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
U nás máva mäsiar pravidelne, ale väčšinou treba kúpiť celý kus vákuovo zabalený, takže väčšinou využívam kusovo vákuovo balené steaky - u nás máva Billa.