Glazované morčacie stir-fry

marcelc - fotkamarcelc, 13. júla 2014
Glazované morčacie stir-fry
Foto: marcelc

Rýchla letná večera, namiesto morčacieho mäsa môžte použiť kuracie stehná alebo prsia... // zeleniny by malo byť dosť na to aby sme nepotrebovali cestoviny...

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
2 ks
3 ks
2 strúčiky
Glazúra:
1 čl
90 ml
2 PL
2 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme galzúru: Do malej misky dáme lyžičku kukuričného škrobu a postupne pridáme pomarančový džús, med, paradajkový pretlak a worchestrovú omáčku.

  2. 2

    Na rozpálenú panvicu dáme cca 2 PL oleja a opražíme mäso (4 min.) a odložíme na tanier. Na tej istej panvici s trochou oleja opražíme nakrájanú cibuľku, cesnak a na hranolky nakrájané cukety (4 min.) a odložíme na tanier k mäsu. Do tretice opažíme na pásiky nakrájané papriky (8 min.).

  3. 3

    K paprikám pridáme mäso so zeleninou, prelejeme glazúrou, pridáme nadrobno nakrájaný koriander dochutíme soľou a čiernym korením (chilli papričkou), prehrejeme a podávame.

Diskusia k receptu

13 komentárov k receptu
jozka2: pred viac ako 10timi rokmi som skoncil hotelovu akademiu, ale v kuchyni som varil iba nieco cez 2 roky popri univerzite v anglicku :)) Rad jem a nemam rad stereotyp takze sa snazim kazdy tyzden varit stale nieco nove, skusam rozne kuchyne a stale mi v kuchyni lezi nova kucharska kniha, takze sa na mna stale nieco nalepi. Navyse rad fotim, tak to mozno vyzera casto lepsie ako chuti :))
rýchly recept, krásny, výborne zvolená zelenina, správne korenenie, ľahké jedlo s vynikajúcou chuťovou kombináciou.
*****
@damiela15 , dovolím si odpovedať, hádam sa @marcelc neurazí.
koriander je bylinka so špecifickou chuťou, nenahradíš ju ničím, tak ako nie je možné nahradiť tymián napr. rozmarínom.
síce vzhľadovo je koriander trocha podobný petržlenovej vňati, ale chuťovo diametrálne odlišný.
koriander musíš jednoducho ochutnať a vtedy zistíš až, aký je a či ho budeš v budúcnosti milovať alebo ho nemusíš.
@daniela15 , ako varavi pusta, koriander ma velmi specificku chut a neda sa nahradit. Ak nemas rada listy skus drveny koriander.
Ak chces, skus zaexperimentovat s petrzlenom, bazalkou alebo mätou a daj vediet ake to bolo.

Pridaj komentár k receptu: