Foto: marcelc
Rýchla letná večera, namiesto morčacieho mäsa môžte použiť kuracie stehná alebo prsia... // zeleniny by malo byť dosť na to aby sme nepotrebovali cestoviny...
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Najprv si pripravíme galzúru: Do malej misky dáme lyžičku kukuričného škrobu a postupne pridáme pomarančový džús, med, paradajkový pretlak a worchestrovú omáčku.
- 2
Na rozpálenú panvicu dáme cca 2 PL oleja a opražíme mäso (4 min.) a odložíme na tanier. Na tej istej panvici s trochou oleja opražíme nakrájanú cibuľku, cesnak a na hranolky nakrájané cukety (4 min.) a odložíme na tanier k mäsu. Do tretice opažíme na pásiky nakrájané papriky (8 min.).
- 3
K paprikám pridáme mäso so zeleninou, prelejeme glazúrou, pridáme nadrobno nakrájaný koriander dochutíme soľou a čiernym korením (chilli papričkou), prehrejeme a podávame.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
*****
koriander je bylinka so špecifickou chuťou, nenahradíš ju ničím, tak ako nie je možné nahradiť tymián napr. rozmarínom.
síce vzhľadovo je koriander trocha podobný petržlenovej vňati, ale chuťovo diametrálne odlišný.
koriander musíš jednoducho ochutnať a vtedy zistíš až, aký je a či ho budeš v budúcnosti milovať alebo ho nemusíš.
Ak chces, skus zaexperimentovat s petrzlenom, bazalkou alebo mätou a daj vediet ake to bolo.