Glazované morčacie stir-fry

marcelc - fotkamarcelc, 13. júla 2014
Glazované morčacie stir-fry
Foto: marcelc

Rýchla letná večera, namiesto morčacieho mäsa môžte použiť kuracie stehná alebo prsia... // zeleniny by malo byť dosť na to aby sme nepotrebovali cestoviny...

3
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g
1 ks
2 ks
3 ks
2 strúčiky
Glazúra:
1 čl
90 ml
2 PL
2 PL
2 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme galzúru: Do malej misky dáme lyžičku kukuričného škrobu a postupne pridáme pomarančový džús, med, paradajkový pretlak a worchestrovú omáčku.

  2. 2

    Na rozpálenú panvicu dáme cca 2 PL oleja a opražíme mäso (4 min.) a odložíme na tanier. Na tej istej panvici s trochou oleja opražíme nakrájanú cibuľku, cesnak a na hranolky nakrájané cukety (4 min.) a odložíme na tanier k mäsu. Do tretice opažíme na pásiky nakrájané papriky (8 min.).

  3. 3

    K paprikám pridáme mäso so zeleninou, prelejeme glazúrou, pridáme nadrobno nakrájaný koriander dochutíme soľou a čiernym korením (chilli papričkou), prehrejeme a podávame.

Diskusia k receptu


Najsrdiečkovanejšie komentáre Ukáž celú diskusiu
jozka2: pred viac ako 10timi rokmi som skoncil hotelovu akademiu, ale v kuchyni som varil iba nieco cez 2 roky popri univerzite v anglicku :)) Rad jem a nemam rad stereotyp takze sa snazim kazdy tyzden varit stale nieco nove, skusam rozne kuchyne a stale mi v kuchyni lezi nova kucharska kniha, takze sa na mna stale nieco nalepi. Navyse rad fotim, tak to mozno vyzera casto lepsie ako chuti :))
1x bealen
Neviem, ale nehovorí sa "glazované"? Nechcem rýpať ale nie je to tak správne?
1x marcelc
Pocuvaj chlapce,ty nie si vyuceny kuchar,ze taketo dobroty robis? 5.