Pikantné cestoviny s olivami a bazalkou

mihoo9 - fotkamihoo9, 25. januára 2013

Rýchly a jednoduchý recept.

2
porcie
20 minút
príprava

Suroviny

200 g
400 g
70 g
3 strúčiky
1 ks
1 ks
1 PL




Postup

  1. 1

    Do menšieho hrnca si nalejeme vodu, osolíme a dáme variť. Po zovretí do nej nasypeme cestoviny a varíme domäkka. Čas varenia je zhruba zhodný s prípravou celého receptu.

  2. 2

    Chilli papričku rozdrvíme varechou a vysypeme do pripravenej väčšej panvice.

  3. 3

    Cibuľu ošúpeme a nakrájame na drobno, z olív vylejeme nálev a pokrájame ich na polovice. Všetko vysypeme do panvice, pridáme trochu masti a soli a smažíme domäkka.

  4. 4

    Medzitým si ošúpeme cesnak a odložíme si ho na neskôr.

  5. 5

    Keď je cibuľa s olivami mäkká, vylejeme do nej konzervu krájaných paradajok. Zamiešame. Posypeme bazalkou (veľa bazalky) a dusíme pokiaľ sa takmer všetká šťava z paradajok neodparí.

  6. 6

    Panvicu odstavíme z platne, cesnak prelisujeme a primiešame ho do hotovej zmesi.

  7. 7

    Cestoviny scedíme a zmiešame ich s hotovou omáčkou. Dobrú chuť.

  8. 8

    Samozrejme môžme použiť čerstvú bazalku, čerstvé paradajky (chuť jedla bude kyslejšia), namiesto olív sa hodí pór, ale musíme ho pridať neskôr, až po paradajkách, aby sa nám nerozvaril a zostal krásne zelený. Kto nemá rád pikantné, môže vynechať krok číslo 2.

Diskusia k receptu

drndula
Cestoviny do menšieho hrnca? Cestoviny potrebujú veľa vody.
mihoo9
ano pre dve osoby, ale ja to zjem sam :DD
sebo
Pekný recept - nejako takto si predstavujem dobré cestoviny (na tú čerstvú bazalku a paradajky by bolo dobré možno upozorniť hneď pri písaní surovín :)). Kto by chcel zjemniť silnú kyslosť jedla stačí urobiť niekoľko jednoduchých krokov - nahradiť zelené olivy čiernymi, vyrobiť omáčku zo zrelých (možno až prezretých paradajok kúpených v sezóne, v zime pestované paradajky majú kyslú a málo výraznú chuť pre nedostatok slnka, v zime by som skôr volil konzervované). Kyslosť tiež výrazne zjemnia menej kyslé tvrdé syry syry ako posyp. Netreba zabúdať ani na správnu prípravu samotných cestovín. Viac v článku:  www.i-potraviny.sk/talianske-cestoviny-povod-a-5-podmienok...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia