Foto: marto990
Klasický recept na chutnú teplú večeru. Postačia vajíčka, nejaká šunčička, syr, zelenina a je vymalované.
porcií
príprava
na 180 °C
Postup
-
1
Zemiaky očistíme, nakrájame na širšie plátky, posadíme do hrnca.
-
2
Pridáme zeleninu, podľa vlastnej chuti, mrazenú alebo čerstvú. Zalejeme vriacou vodou, lyžička soli, a uvaríme, kým nie sú zemiaky na rozpadnutie. Ak mate pochybnosti o dobe varenia zeleniny a zemiakov, varte ich oddelene. Odporúčam krájať zeleninu na rovnako veľké kúsky, potreba času varenia bude tak rovnomerná.
-
3
Šunku nakrájame na kocky, syr (180 g) nastrúhame na hrubom strúhadle, vajíčka rozbijeme do väčšej misky.
-
4
Vajíčka dochutíme tiež podľa vlastnej chuti. Ja som použil paprikovú pastu (môžete použiť trebárs pesto), majoránku, cesnak, soľ a čierne korenie.
-
5
Miešame minimálne 7 minút. Robte si kľudne prestávky, dôležité je vohnať tam dostatok vzuchových bubliniek.
-
6
Pridáme syr, šunku a uvarené zemiaky (môžete použiť aj cestoviny) a zeleninu. Nepodceňujte množstvo vajíčok. Zmes nesmie byť hustá, stále sa to musí tváriť, že vo vajíčkach pláva.
-
7
Zapekaciu misu vymastíme olejom a vysypeme strúhankou.
-
8
Zmes vlejeme do misy a celé to posypeme zvyšným syrom.
-
9
Pečieme pri teplote 180 stupňov zakryté vekom alebo alobalom približne 20 minút, na konci pečenia podľa chuti zapečieme.
keby si napísala "dobrý nápad" nebola by si na smiech.