Kura - hurá, leto! fotorecept

lencsejani - fotkalencsejani, 28. júla 2014

Pripravoval som ho z vlastnej úrody papriky a paradajok:-)

4
porcie
30 minút
príprava
30-35 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g (bez kože a kosti)
1 dcl
0,5 dcl
3 ks
3 - 4 ks
1 ks
3 - 4 ks
1 malá ČL
1 malá ČL
2 malá ČL
1 PL
1 ČL
2 ks

Postup

  1. 1

    V mise zmiešame slnečnicový olej, horčicu, koreniny, sójovú omáčku, surové vajcia. Pridáme na kocky pokrájané oblanšírované a kože zbavené paradajky, pokrájanú zelenú papriku a vykostené kuracie mäso stiahnuté z kože. Necháme marinovať v tomto náleve v chladničke deň dopredu, alebo aspoň 2 hodiny pred prípravou.

    Kura - hurá, leto! (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na olivovom oleji opražíme na polmesiačiky nakrájané nakladané uhorky a cibuľu

    Kura - hurá, leto! (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme naloženú mäsovú zmes a na väčšom ohni popražíme za občasného premiešania. Posolíme.

    Kura - hurá, leto! (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    nepridávame absolútne žiadnu vodu, všetko sa bude dusiť vo vlastnej šťave a ešte k tomu nezakryté! Na obrázku vidieť množstvo šťavy, ktoré sa behom dusenia zredukuje do potrebného množstva. Chute sa perfektne prepoja. Trvá to asi 30-35 minút.

    Kura - hurá, leto! (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    hotové jedlo vyzerá takto: mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka má fantastickú chuť.

    Kura - hurá, leto! (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Jedli sme to s dusenou ryžou, ale hodia sa aj zemiaky varené aj opekané. Prajem vám dobrú chuť!

    Kura - hurá, leto! (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
123
123
kurča na zelenine som už robila, ale to je o niečom inom....tiež nebudem paradajky "vyzliekať z kože"...
mariamka
toto urcite vyskusam, velmi dobre a dovtipne vymyslene, pre nas, co mame radi leco,, mozno aj chlebik by stacil na tu fajn stavicku..
lencsejani
@ mariamka , dakujem ale kazdopádne treba vyskusat a potom sa rozhodne co ktomu , :-)
mariamka
tak konecne prislo vcera u nas na toto hura kura, aby som este stihla to leto :) akurat zas necitam, vsetko som to nalozila spolu, trochu som vahala nad vajcami, ale dala som,, papriku alma z nalevu, takze to aj troska stipkalo a ako zaklad na dusenie som oprazila trochu slaninky, je to neskutocne dobre, mali sme ryzu aj zemiaky, uplne nova chut, zaradujem medzi stalice, dakujem za recept, fotka len "ilustracna" :)

lencsejani
@mariamka ,veľmi som sa potešil, že jedno z mojich jedál sa dostalo medzi Tvoje stálice:-) cítim sa poctený, ďakujem za názor.