Foto: lencsejani
Pripravoval som ho z vlastnej úrody papriky a paradajok:-)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
700 g (bez kože a kosti) |
|
1 dcl |
|
0,5 dcl |
|
3 ks |
|
3 - 4 ks |
|
1 ks |
|
3 - 4 ks |
|
1 malá ČL |
|
1 malá ČL |
|
2 malá ČL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
2 ks |
|
Postup
-
1
V mise zmiešame slnečnicový olej, horčicu, koreniny, sójovú omáčku, surové vajcia. Pridáme na kocky pokrájané oblanšírované a kože zbavené paradajky, pokrájanú zelenú papriku a vykostené kuracie mäso stiahnuté z kože. Necháme marinovať v tomto náleve v chladničke deň dopredu, alebo aspoň 2 hodiny pred prípravou.
-
2
Na olivovom oleji opražíme na polmesiačiky nakrájané nakladané uhorky a cibuľu
-
3
Pridáme naloženú mäsovú zmes a na väčšom ohni popražíme za občasného premiešania. Posolíme.
-
4
nepridávame absolútne žiadnu vodu, všetko sa bude dusiť vo vlastnej šťave a ešte k tomu nezakryté! Na obrázku vidieť množstvo šťavy, ktoré sa behom dusenia zredukuje do potrebného množstva. Chute sa perfektne prepoja. Trvá to asi 30-35 minút.
-
5
hotové jedlo vyzerá takto: mäso sa rozplýva na jazyku a omáčka má fantastickú chuť.
-
6
Jedli sme to s dusenou ryžou, ale hodia sa aj zemiaky varené aj opekané. Prajem vám dobrú chuť!
nie sme fajnoví..paradajky nebudeme vyzliekať z kože..
dľa surovín dobre chutiť to môže..:-)