Foto: marienka44
Recept som našla na stránke www.dobruchut.sk, z ktorej pravidelne uverejňuje recepty ďalšia stránka www.aktuality.sk. Po prvom vyskúšaní mi jedlo veľmi chutilo, tak som Zobraziť celý popisRecept som našla na stránke www.dobruchut.sk, z ktorej pravidelne uverejňuje recepty ďalšia stránka www.aktuality.sk. Po prvom vyskúšaní mi jedlo veľmi chutilo, tak som ho zopakovala zas. Takto pripravené zemiaky možu byť ako príloha alebo ako aj samostatné jedlo.
porcií
príprava
na 180-200 °C
Postup
-
1
Zemiaky nakrájame na menšie kúsky alebo plátky, šunku a hermelín na kocky, cibuľu na polkolieska, nivu podrobíme a všetko v pekáči zmiešame a okoreníme. Zalejeme smotanou a vložíme do vyhriatej trúby. Pečieme asi 35 minút v jenskej mise zakrytej vekom, potom na vrch posypeme strúhaný syr a pripečieme odokryté dozlatista. Jenskú misu som si predtym vymastila olejom a vysypala celozrnnou strúhankou.
- 2
Ja som použila miesto klasickej šunky KLadenskú pečeň z Lidla asi 100 g. Nesoliť ! Syry sú dostatočne slané. Množstvo syrov môžete korigovať podľa chuti a zásob v chladničke.
- 3
Podávame so zeleninovým šalátom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
.... si blízko NR - prečitaj si diskuzi o stretku
páči sa mi tvoj recept , ale tiež nerád robím vo varnom skle. Mám nové zapekacie misky cibuláky , ale sú nahovado ťažké. Ale bude to mať
šmrnc.
Pocas pecenia celý obsah intenzivne bublal, videla som cez varne sklo. Pre istotu misu z varneho skla som podlozila este plechom, aby som predisla neprijemnym pripaleninám na dne rúry. Na zaver odkryte a posypane dalsim syrom povrch zhnedol.