Bravčové dusené na pive
Toto jedlo ma naucila robit kamaratka z Ameriky. Hovorila, ze je to velmi oblubene jedlo...
Obyčajná polievka
Dnes boli na obed strapačky s kyslou kapustou. Vodu, v ktorej boli strapačky vyvarené, ...
Kuracie prsia na cesnaku
Lahodné kuracie prsia, ale len pre tých, ktorí nemajú problémy so žlčníkom :-)
Losos so zeleninovým kuskusom
Filet lososa očistíme, nasolíme , okoreníme , polejeme citr. štavou a oliv . olejom. Necháme pár hodín...
Domáci hovädzí kebab z mletého mäsa
Veľmi chutný plátkový hovädzí kebab, ktorý si veľmi jednoducho pripravíte aj sami doma :-) Nezaškodí ho...
Korenisté rezne
Ďaľší recept z mojich obľúbených. Môžeme si ich pripraviť do zásoby. V chladničke vydržia niekoľko...
Írska pochúťka z bravčového karé
Marinované bravčové karé nakrájané na rezance restujeme na panvici, pridáme nakrájanú paradajku a papriku, čerstvé...
Špagety carbonara na zdravý spôsob
Viem že toto nie je originálny recept na carbonara omáčku, ale je to taká moja diernejšia...
Hríbovo-tekvicové rizoto
Perfektne, rýchle a veľmi chutne rizoto z hrnca. Recept mám od kolegu z Talianska.
Tekvicový slaný koláč - Pumpkin pie
Recept na tento kolac som nasla na internete. Povodny nazov bol Three-cheese Pumpkin Pie - Tekvicovy...
Šampiňóny na slávnostný spôsob
Dnes máme doma menšiu oslavu, aj keď bez našich detičiek, ktoré sú v tábore...
Tekvicová polievka podľa Petra Vargu
Nemáte veľmi radi tekvicu? Aj šéfkuchár celebrít Peter Varga bol na tom podobne, ale presvedčil sa, že keď ju správne pripravíte, je veľmi chutná....
Cuketovo-kurací perkelt s haluškami
Vidím, že cuketových receptov je tu požehnane, tak pridám aj ja svoj. Cukety ešte...
Gemerské guľky trochu inak
Tieto gemerské guľky sú ľahko stráviteľné a chuťovo výrazne a to preto, lebo si mäsové výrobky...
Amur na pare
Toto je môj druhý recept z Amura a je robený v parnom hrnci so zeleninou tak, ...
Karfiolová polievka so zelerom
Chutná, sýta karfiolová polievka s bulvovým zelerom. Je jednoduchá a rýchla na prípravu. Takto...
Talianska zeleninová polievka minestrone s cestovinou a parmezánom
Premeňte svoju zimnú kuchyňu na výbornú taliansku reštauráciu. Aj u vás doma môže rozvoniavať výborná polievka minestrone....
Marinované bravčové mäso na ananáse
Mäso treba zopár hodín marinovať, no najlepšie je mäso pripraviť deň vopred. Mamina tento recept...
Mäsové špízy so slivkami
Rýchle a chutné papaníčko. Originálna verzia receptu pochádza z knihy Marcela Ihnačáka, ktorého recepty mám veľmi rada. Ja som neskôr vyskúšala aj verziu z kuracieho mäsa....
Vietnamské kurča s citrónovou trávou
V tomto recepte sa pouziva cerstva citronova trava, ktora sa pri vareni chutovo velmi podoba na...
Cestoviny s kyselkastou omáčkou
Manžel si v sobotu zaželal bezmäsité jedlo. Ja som navrhla cestoviny a syn vymyslel omáčku...
Farfalle s kuracím mäsom a so šampiňónmi
Na cibuľke opražíme trochu osolené kuracie prsia nakrájané na malé kúsky. Pridáme šampiňóny a opražíme ich...
Mäsovo-kelové karbonátky pečené v rúre
O niečo zdravší variant klasických karbonátok :-)
Kura na smotane a zemiakoch
Ostrúhané zemiaky nakrájame na kolieska, poukladáme do misy, okoreníme a nakrájané maslo poukladáme na zemiaky....
Zapečené mäso, baklažán a zemiaky na spôsob musaky
Trochu podobný recept tu nedávno bol, ale tento je aj tak iný, trochu iný postup...
Grilovaný Encián so zeleninovým šalátom
Tento recept mám celkom rada, je to príjemné letné jedlo (pre koho ako :)) napríklad na...
Domáce šišky
Najprv si pripravíme kvások z droždia, asi 2 dcl mlieka a trošky cukru.
Pečeňovo-hlivová fantázia
„Spanilá jazda“ kuracej pečene pokračuje ako variant s jemnou šalotkou a „životabudičom“, stonkami zeleru...
Vepřové roládky Zlatá Praha s Orlovským salátem
Další z řady receptů do dělené stravy živočišné. Snad bebude vadit a třeba se bude i...
Ostrokyslá polievka trochu inak
Trochu som surfoval po nete a nakoniec som sa pokúsil navariť čínsku špecialitu ostrokyslú polievku. Je...
Kotlovina
Kotlovina je ľudové jedlo, ktoré sa pripravuje predovšetkým na podujatiach, kde sa zhromažďuje obrovského množstvo...
Zapečené špagety s enciánom
Špagety uvaríme klasicky v osolenej vode. Scedíme a vsypeme späť do hrnca.