Syrové špízy fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 22. októbra 2011
Syrové špízy (fotorecept)
Foto: dorisa

Mala som doma tvrdý syr a nechcela som zas len vyprážať, tak som sa inšpirovala na nete a pripravila som takéto jednoduché jedlo, ale Zobraziť celý popisMala som doma tvrdý syr a nechcela som zas len vyprážať, tak som sa inšpirovala na nete a pripravila som takéto jednoduché jedlo, ale sýte.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

150 g
100 g
2 krajce
2 ks
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Suroviny na tri špajdle. Všetky suroviny nakrájame na približne rovnaké kúsky. Korku na chlebe poobkrajujeme.

    Syrové špízy (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na špajdle napichujeme striedavo chlieb, salámu, syr...

    Syrové špízy (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si hladkú múku, rozšľahané vajce a strúhanku na obaľovanie špízov.

    Syrové špízy (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Špízy obaľujeme v trojobale.

    Syrové špízy (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Takto obalené špízy v trojobale vyprážame na panvici v oleji. Obraciame ich zo všetkých strán.

    Syrové špízy (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Moja porcia. Jedlo je sýte.

    Syrové špízy (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Priateľ má rád hranolky, tak tu je jeho porcia.

    Syrové špízy (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

alzbetka2
aj ja som robievala, ale syr so šampiňonmi, dík za pripomenutie, aj toto prevedenie sa mi páči, vyskúšam....
misa1
vyprazeny chleba s makkou salamou a syrom je naozaj lahodka. ...a k tomu hranolky a este k tomu chyba tatarska omacka. zdrave, chutne, vyzivne. ...je to nieco podobne, ako som nedavno citala recept na polievku, ktorej zakladom bol kecup. :-))...nic v zlom, ale predpokladala by som, ze takyto recept sem da 16 rocne decko co sa uci varit a nie 59 rocna zena. :-o
ketty3811
mne sa to páči.Zvláštnosťou je tam ten chlieb.To som ešte nepočula.Ukladám si to...kk :-)
sneica
parada spiz a hranolky ....robievam syr a sunku,a tento z chlebom je pre mna novinka....velmy rada vyskusam....
diabambulka
ahoj dorisa, ani ja to nepoznám s chlebom, zaujímavé a podľa mňa chutné rýchle a keď vidím tie porcie tiež by to u nás bolo tak isto, ja tú tvoju porciu a manžel má radšej hranolky:-) no ako u nás doma:-)))
hubata
Pre jedného jedlíka ako som ja sa takýto recept zíde: zúžitkujem všetky zbytky (veď okrem syra, salámy si tam ja môžem dať ešte aj cukinu, šampiňon, atď.). Vďaka za tip.
ola111
Ten chlebík sa mi tam páči,špíziky môžu byť pre mňa bez prílohy:-)))
sovka62
Nápady sa cenia a výborné je, že recept naozaj zvládne aj 16 ročné decko. Veď aj tie varia a najradšej takýto typ jedla. Sviečková na smotane by ich asi nezaujala.
dorisa
Všetkým ďakujem za komentáre, @sovka62 naozaj, možno by zvládlo toto jedlo aj 16 ročné dieťa.Jedná sa o inšpiráciu, ako rýchlo niečo pod zub ukuchiť, veď aj vyprážaný syr, zvládne aj možno mladšie dieťa, niekoho takéto jedlá urážajú, hlavne tých, ktorí sem nepridali ani jeden recept:) Ja som na niečo takéto chodila ešte za totality do vychýreného motela v malom mestečku , teraz už okresného, to bola špecialita. Veľmi dlho som chcela tento recept vyskúšať, ale bála som sa, že ten chlieb tam bude robiť galibu, ale opak je pravdou. @vevericka321 , každý podľa chuti a možností, môj má rád hranolky a ja som mala jednu porciu opečených predvarených zemiakov, tak sme ich zjedli. Ber to, ako využitie zásob z chladničky.
anina43
dorisa, si perfektná, tvoje recepty sú jednoduché, zasýtia a nič sa nikomu nestane, keď si niekedy takéto jedlo pripraví, ďakujem za inšpráciu, veď doma sa vždy v ľadničke niečo nájde, čo treba čo najskôr minúť a nie je toho veľa. Kombinácia je super, mne nevadí či recept pridá 59 ročná žena, práve naopak,16 ročné majú na rozume frajerov a nie špízy . ďakujem ti a v najbližšej dobe bude toto jedlo na mojom tanieri, už sa tešííím
abdul
Pochvala letí do Žiaru. Ukladám.
liviar
Toto je fakt super rýchly receptík. Ja som ešte nerobila, ale asi je čas to napraviť. Ale moja sesternica v Handlovej takéto rýchle jedlá robí veľmi často a sú fakt super.
astheart
@misa1 : Nejsme tady proto, abychom četli ironické poznámky. Pokud tvůj nesouhlasný postoj není faktický, prosím, zdrž se komentářů. Myslím, že ostatní Varecháčky můj názor podpoří.
braxi
astheart...ano podporujem Tvoj názor a gratulujem dorise, že sa nedala vytočiť...racept je super !!!
evas13
Tiež chválim tvoju nápaditosť, inšpirácie nikdy nie je dosť a niekedy to môže byť aj v takejto podobe. @astheart pekne si to napísala, som za. :)
bozulka
Na Vareche si cením aj to,že sa pridávajú recepty aj úplne obyčajné a finančne nie veľmi náročné,ale chuťou výborné.Urobí nám dobre keď si niektoré zabudnuté recepty pripomenieme.Časy začínajú byť zlé a nie každý má vrece plné peňazí.@dorisa , ten chlieb prekvapil aj mňa a to už nejaký ten piatok varím.
zinnajdha
Žilina je už raz taká "ostrá" !

Ale recept je super, fantázia funguje. Oproti iným receptom nie je s ním babračka a je rýchlo hotový.
zitar
Chlebík v recepte prekvapil aj mňa, ale určite to budem takto variť. Aspoň skúsim, špíziky sa mi veľmi páčia a okrem toho sa dajú pekne aj naservírovať a prílohy nakombinovať, ako komu chutí. Ja recept chválim.
katrinecka
perfektné,hneď zajtra to vyskúšam,všetko mám v chladničke,tak len šup na to :) ďakujem za nápad
zdezda
:-) aj u nás sú obľúbené, robievam ich zo starších rožkov, tiež som ich sem pridala, no už dávnejšie :-), pekný deň ti prajem
dorisa
@zdezda , videla som aj taký recept, vyskúšam aj tak,niekedy, ďakujem za komentár a ja tebe prajem pekný zbytok víkendu.
jonka
ja som skusala s klobasou, kedze som nic ine v chladnicke nenasla a bolo to vyborne. s chlebom som neskusala ale dakujem za tip
dorisa
@jonka , ďakujem za komentár, vyskúšaj, je to aj s chlebíkom dobré, alebo môžeš dať pečivo.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia