toto jedlo je u nás veľmi obľúbené, preto som sa rozhodla pridať ho sem. Zatiaľ bez fotky, keďže sme už zjedli :-). Keď budem Zobraziť celý popistoto jedlo je u nás veľmi obľúbené, preto som sa rozhodla pridať ho sem. Zatiaľ bez fotky, keďže sme už zjedli :-). Keď budem variť nabudúce, foto pridám.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Mäso nakrájame na kocky, posolíme. Do hrnca dáme olej, na ktorom osmažíme cibuľu. Pridáme mäso, opečieme až kým nechytí "farbu". Podlejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a dusíme až do zmäknutia. Podľa potreby podlievame vodou.
- 2
Keď bude mäso mäkké, približne 20 min pred koncom pridáme na kúsky nakrájanú hlivu (nekrájame na príliš malé, hliva sa medzičasom zmenší). Keď hliva zmäkne (najlepšie to zistíme, na tých tvrdších spodných častiach), pridáme horčicu - podľa chuti.
- 3
Podávame s ryžou, prípadne zemiakovou kašou. Dobrú chuť !
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu