Hovädzie na hlive

marteenka - fotkamarteenka, 5. júna 2013

toto jedlo je u nás veľmi obľúbené, preto som sa rozhodla pridať ho sem. Zatiaľ bez fotky, keďže sme už zjedli :-). Keď budem Zobraziť celý popistoto jedlo je u nás veľmi obľúbené, preto som sa rozhodla pridať ho sem. Zatiaľ bez fotky, keďže sme už zjedli :-). Keď budem variť nabudúce, foto pridám.

4
porcie
10 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
300 g
podľa potreby
2 - 3 lyžice
1/2




Postup

  1. 1

    Mäso nakrájame na kocky, posolíme. Do hrnca dáme olej, na ktorom osmažíme cibuľu. Pridáme mäso, opečieme až kým nechytí "farbu". Podlejeme vodou, osolíme, okoreníme, pridáme rascu a dusíme až do zmäknutia. Podľa potreby podlievame vodou.

  2. 2

    Keď bude mäso mäkké, približne 20 min pred koncom pridáme na kúsky nakrájanú hlivu (nekrájame na príliš malé, hliva sa medzičasom zmenší). Keď hliva zmäkne (najlepšie to zistíme, na tých tvrdších spodných častiach), pridáme horčicu - podľa chuti.

  3. 3

    Podávame s ryžou, prípadne zemiakovou kašou. Dobrú chuť !

Diskusia k receptu

evanaaa
Hovädzie ( guláš, ap.) robievam, hlivu takisto, takže len dať dokopy a bude! Len by som ešte na cibuľku dala červ.mletú papriku, bez nej mäso nedusím, pokiaľ sa dá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia