Karfiolová polievka so zelerom
Foto: giupa
Chutná, sýta karfiolová polievka s bulvovým zelerom. Je jednoduchá a rýchla na prípravu. Takto varím najradšej :)
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Začneme tým, že ošúpeme zeler a spolu s karfiolom nakrájame na menšie kúsky. Opláchneme čistou vodou a odložíme nabok.
- 2
Vo vysokom hrnci rozohrejeme olivový olej. Pridáme na jemno nakrájanú cibuľku a pražíme, kým cibuľka jemne nezhnedne. Pridáme nachystaný karfiol a zeler a zalejeme vodou. Povaríme cca 15 min (od doby, kedy sa voda začne variť). Zeleninka nemusí byť úplne uvarená. Pridáme čerstvé bylinky, aké máme po ruke (ak nemáte čerstvé, postačia aj sušené, ja som pridala tymián a oregano) a rozmixujeme tyčovým mixérom. Dolejeme vodu podľa toho, akú hustú polievku máme radi a počkáme, kým polievka zovrie.
- 3
V poslednom kroku pridáme soľ a kurkumu podľa chuti. To je všetko. Snáď vám bude chutiť :)
Tiež karfiolová polievka:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu