Plnený kel fotorecept

selmapuma - fotkaselmapuma, 25. augusta 2013
Plnený kel (fotorecept)
Foto: selmapuma

Tento recept som našla v starom kalendári , vyskúšala som .....mojim chutil ...tak som sa rozhodla podeliť oň aj s Vami ....

30 minút
príprava
35 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
2 dl
2 PL
1 ČL
500 g
1 ks
2 strúčiky
 na dochutenie
4 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Dám si zovrieť vodu ,ponorím kel dolu hlavou a prikryté varím cca 5 min

    Plnený kel (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    potom ho otočím a varím ešte 10 min

    Plnený kel (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    vyberiem a dolu hlavou nechám odkvapkať aby všetka voda vytiekla,zatiaľ si umyjem ryžu a upražím ju na masti z vegetou,podlejem s 2dl vody a nechám napučať

    Plnený kel (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ked vychladne zmiešam z mletým mäsom,vajíčkom a koreninami......a takto naplním kel: opatrne si kel rozoberiem po listoch

    Plnený kel (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    a od stredu začnem natierať ryžovou plnkou a listy pekne skladám naspäť, nakoniec kel previažem nitkou,na vrch dám slaninku a polejem 4 lyžicami masti ..... pečiem 35 min

    Plnený kel (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    jesť sa môže samotne alebo zo zemiakovým pyré ,prajem dobrú chuť

    Plnený kel (fotorecept) - obrázok 6
Recept je zaradený do kategórií:
Bravčové mäso, Obed, Zapekané

Diskusia k receptu

naninka1
Už som to videla v TV, chcela som to vyskúšať, ale nejak som zabudla.
Ďakujem za pripomenutie, krásne sa Ti vydaril, úžasné, 1*.
hana1
ukladam vyskúšam vyzera to dobre
babav
Vyborny recept , pekne nafoteny postup.*****
rea1
tento recept mám z nejakej starej francúzskej kuchárskej knihy a robievam to tak 2x ročne, častejšie sa mi nechce. :-) plnka je iba z mletého mäsa (v pôvodnom recepte bolo mleté údené), soľ, korenie a vajce, bez ryže. a plní sa tak, že sa v strede kelu vyberie, príp. vyreže hlavička listov veľká asi ako päsť, tam sa dá časť mäsa, a potom sa jednotlivé listy po jednom či dvoch zatvárajú, natrú sa mäsom a tak sa pokračuje. najvrchnejšia, vonkajšia vrstva sa nechá opäť +/- tri vrstvy listov. zaviazať, oslaninkovať a upiecť, presne ako píšeš. je to vynikajúci recept, zemiaková kaša k tomu alebo aj na studeno ... môžem vrelo odporúčať. :-))
evanaaa
Niekde som videla podobný plnený kel, ale aj karfiol plnený, len si napamätám čím.