Hovädzie rezne

jantar - fotkajantar, 13. júla 2011

Tento recept mám od manželovej mamičky,ked ešte žila pochutnávali sme si na tomto dobrom jedle. Ja to robim aj z bravčového mäsa,je to výborné.

30 minút
príprava
60 minút
na 150 °C

Suroviny

 trošku




Postup

  1. 1

    Pekné hovädzie zadné pokrájame na plátky,vyklepeme,osolíme,okoreníme,posypeme paprikou a obalíme najprv v strúhanke až potom v cestíčku.Krátko opečieme z oboch strán do zlatista.Poukladáme do misy z jenského skla.Na každý rezen položíme krúžok cibule a kúsok slaninky.Navrstvené rezne podlejeme výpekom v ktorom sme opekali rezne a podlejeme troškou vody.Prykrité dusíme asi 60 minút v rúre na 150 stupnov.Rezne sú výborne a mäkké.

Diskusia k receptu

celia
poznám tento recept často ho robím a skutočne je vynikajuci ja podlievam hovadzím vývarom /bujonom/
skrecka
a ja davam este na kazdy kusocek maska aj kyslu uhorku(k tej slaninke a cibulke) a tiez zalievam bujonom, je to uzasneeeeeee...:-)
remcula
Tak já bych tak trochu znala pod názvem "Utopené řízky", ale z vepřového masa. Tohle je pro mne výzva!!
evanaaa
Ano, je to podobné ako Obrátené , Vaječné a iné rezne, len bez toho cestíčka, len v strúhanke a vo vajci opečené, aj ten nálev sa rôzni. Robievam.
evanaaa
Napríklad aj teraz ak pozriete napravo, sú Rezne naruby skoro také isté.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia