Foto: kata50
Ak poznáte Čiernohorský rezeň, tak potom tento recept je jeho malá obmena pre tieto pôstne dni. Možno osloví aj vegetariánov.
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Údené tofu si rozrežeme na polovicu, opatrne popicháme vidličkou a namarinujeme sójovou omáčkou z obidvoch strán. Necháme aspoň 1/2 hodiny postáť.
-
2
Pripravíme si koreniny a prísady do plackového cesta.
-
3
Nastrúhame zemiaky a zmiešame s prísadami
-
4
Na horúci olej si dáme množstvo plackového cesta ( záleží od vás aké hrubé placky chcete ), ale aspoň toľko, aby sa balíček netrhal. Položíme na to marinované tofu, a zakryjeme cestom. Po chvíli obrátime ( nebojte sa drží to perfektne ) a opekáme na druhej strane.
-
5
Tak a je to hotové. Naservírujeme s nakladanou zeleninou alebo s obľúbeným zeleninovým šalátom. Hrúbku plátkov tofu si zvoľte sami. Je dôležité to patrične ochutiť. Prajem dobrú chuť !
zdravsie ;-)
teším sa , že si našla tento recept a že ti chutil. :-)