Plnené papriky s mletým mäsom a ryžou - Пълнени чушки с кайма и ориз fotorecept
Foto: alex37
Tak toto je ďalší bulharský recept od mojej svokry, papriky sú v Bulharsku národným jedlom, ale na počudovanie nejedia ich "surové", keď ma videli Zobraziť celý popisTak toto je ďalší bulharský recept od mojej svokry, papriky sú v Bulharsku národným jedlom, ale na počudovanie nejedia ich "surové", keď ma videli ako si na raňajky s chlebom dám papriku len pozerali. Tento recept sa dá urobiť aj ako bezmäsitá verzia, len s ryžou a je to vynikajúce aj tak. Na vianoce ich robia ako pôstne jedlo (papriky majú sušené).
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Pripravíme si potrebné suroviny, papriky umyjeme, vydlabeme, rajčinu ošúpeme.
-
2
Rozpustíme si 2 lyžice masti /alebo 3-4 lyž. oleja/ pridáme cibuľu, nadrobno nakrájanú mrkvu a celer a nakoniec pretlačený cesnak. Chvíľu podusíme.
-
3
Pridáme ryžu a mleté mäso, ktoré miešaním rozdrvíme a dusíme kým sa zatiahne.
-
4
Nakoniec pridáme rajčinu a trocha vody.
-
5
Ochutíme soľou, červenou paprikou, čiernym korením, saturejkou /čubricou/ a čerstvou petržlenovou vňaťou.
-
6
Papriky naplníme zmesou, konce kde sme plnili namočíme do múky, uložíme na plech, podlejeme do 1/3 vodou a pečieme na 200°C cca 1 hodinu. Počas pečenia otočíme. Podávame s čerstvým chlebom a so zeleninovým šalátom.
-
7
Takto sa sušia papriky :)
Mňa ale zaujala tá sušená paprika, nemôžem poprosiť o recept? Pusti na chvíľu svokru k počítaču a ak iné gazdinky nemajú záujem, tak by som poprosila poslať mi ho na jvg@zoznam.sk. Ešte raz ďakujem.
Recept sa aj mne páči a čoskoro vyskúšam, je to zaujímavá obmena našich receptov.
chvíľu čert,,chvíľu anjel..stopercentná si žena..!!
:-)
skvelé jedlo.
Ahoj, tak hádam zostalo aj na večeru :-)