Foto: danculka
Recept je od Hany Gregorovej trochu upravený..
porcií
príprava
Postup
-
1
Rozmrazenú kačku očistíme a umyjeme osušíme utierkou..
-
2
..a vyberieme z nej cez zadný otvor ,,operatívne,, celý trup,tak aby sme neporušili jej kožu,ešte vyberieme aj kosti z horných stehien,zostanú,len 2 krídlové a 2 stehenné kosti
-
3
..trup odložíme nabok a kačku nasolíne celú aj vo vnútri...pozašívame horný otvor pa krku a cez spodný budeme plniť,kým urobíme plnku kačku necháme odležať v soli
-
4
nadrobno nakrájané rožky mlieko vajcia a na kocky nakrájanú bravčovú lopatku posypeme peržlenovou vňaťou a dáme všetky ingediencie podla chuti a dobre zamiešame...
-
5
kačicu naplníme cez otvor, ktorý potom zašijeme...
-
6
vyformujeme ju a podlejeme vodou a dáme piecť..
-
7
kačicu tak po 1 1/2 až 2 hodinách pečenia môžeme podávať,,,
-
8
kačica od predu na reze,kusy bravčového mäska sú upečené pod kačacím tukom a chuťove ho aj pripomínajú,podávam s cviklovokapustovým šalátom a varenými zemiakmi..
-
9
dobre vypečená kačka je na obed pre 4-ľudí a takto naplnená je aj pre 8..DOBRU CHUŤ´...
pochutili;-)
nas syn na vianoce robil turkey, kacku a kurca- vsetko vykostene a pecene spolu a bolo to vyborne.
varecha.pravda.sk/videorecepty/kuracia-rolada-plnena-hrib...