Plnená pečená kačka fotorecept

danculka - fotkadanculka, 9. januára 2011
Plnená pečená kačka (fotorecept)
Foto: danculka

Recept je od Hany Gregorovej trochu upravený..

8-10
porcií
150 minút
príprava

Suroviny

1 ks
1 kg
3-4 ks
2 dl
kytička
3 ks
1dl   na podliatie

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Rozmrazenú kačku očistíme a umyjeme osušíme utierkou..

    Plnená pečená kačka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ..a vyberieme z nej cez zadný otvor ,,operatívne,, celý trup,tak aby sme neporušili jej kožu,ešte vyberieme aj kosti z horných stehien,zostanú,len 2 krídlové a 2 stehenné kosti

    Plnená pečená kačka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..trup odložíme nabok a kačku nasolíne celú aj vo vnútri...pozašívame horný otvor pa krku a cez spodný budeme plniť,kým urobíme plnku kačku necháme odležať v soli

    Plnená pečená kačka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    nadrobno nakrájané rožky mlieko vajcia a na kocky nakrájanú bravčovú lopatku posypeme peržlenovou vňaťou a dáme všetky ingediencie podla chuti a dobre zamiešame...

    Plnená pečená kačka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    kačicu naplníme cez otvor, ktorý potom zašijeme...

    Plnená pečená kačka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    vyformujeme ju a podlejeme vodou a dáme piecť..

    Plnená pečená kačka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    kačicu tak po 1 1/2 až 2 hodinách pečenia môžeme podávať,,,

    Plnená pečená kačka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    kačica od predu na reze,kusy bravčového mäska sú upečené pod kačacím tukom a chuťove ho aj pripomínajú,podávam s cviklovokapustovým šalátom a varenými zemiakmi..

    Plnená pečená kačka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    dobre vypečená kačka je na obed pre 4-ľudí a takto naplnená je aj pre 8..DOBRU CHUŤ´...

    Plnená pečená kačka (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

babav
Krasny recept, podobny robila aj moja oblubena gurmanska kucharka ,Julia Child! Iste ste si vsetci ,na fajnovej kacacinke ,
pochutili;-)
dorisa
Takú kačičku neodmietnem nikdy., krasna.
danculka
Zle sa mi to fotilo,plniť a fotiť,alebo šiť a fotiť skrátka sa mi to zle fotilo,ale výsledok za to stál...
frezia68
To máme na rodinných stretnutiach,lebo je výdatná,aj polievka dobrá.Nešijem,používam ihly kovové,mám viac v zásobe aj na kuracie rolády.Krásna kačka a chutnááááá .
marianne69
...kto by odolal,vsakze?no,mnam.....ale si ju vyoperrovala:-))))nad tym musim pospekulovat,neviem,neviem ci sa mi to podari...
danculka
To len vyzerá tak zložito,kedˇsa do toho dáš a s dobrým skalpelom,tak je to raz, dva,,,
sedmak
Baby je veľa hodin a vy pridávate takéto dobroty,ja mam aj PC zaslintany.Je to výborny receptik,skusim.KK
anina43
čo som komu urobila, že ja takéto dobroty nesmiem ? a na vareche vidím poväčšine fakt len samé , pre mňa zakázané dobroty či už ide o mäsko alebo koláčiky, vždy odtiaľto utekám do kuchyne a hľadám náhradné alternatívy, najlepšie vypiť pol litra vody a zhlboka dýchať, predýchať tieto dobroty
frona
Ja som robila podobnú kačku podľa receptu Hany Gregorovej. Tam ale išlo mleté mäso a opražené mandle. Bolo to výborné, len niekomu tie mandle vadili. Skúsim tento Tvoj recept , keď budem mať znova kačku
danculka
@frona ,ano ona dávala mleté mäsko a mne sa to potom zdá ,ako sekaná,aj som napísala,že je upravený tento recept,mne by tie mandle vadili tiež,@polokuchky a to vykosťovanie nie je ťažké ide to dobre..
frezia68
A tiež je výborná plnka tradičná-do odkostenej kačice vojde asi z desiatich rožkov,10 vajec,pečeň.......aj na studeno sa úhľadne krája.
danculka
Vieš,tú tradičnú plnku používam do kuriatka a rôzne,robievam z nej aj tlačanku,myslímže som to už aj na ,,vareche dávala,ale dnes na studeno sa aj táto perfektne krájala a chcela som viac br.kačaciny..:)))))))
evanaaa
Danculka, aj keď píšeš, že vykosťovanie ide ľahko, obdivujem ťa, neviem, neviem, či by z tej kačky nezostala vnútri fašírka, keby som to mala robiť, ale ako píšeš, možno na piaty pokus by sa mi to podarilo.
dogagador
kacku mam, skalpel mam, tak skusim a ak sa nepodari vykostit, bude sa piect aj tak a nemam strach, ze by sa nezjedla :-)
vavan
tak to obdivujem tú svätú trpezlivosť pri vykostovaní mne by ostali určite len franforce,tak bude kačica s plnkou bez vykosťovania ukladám do KK.
danculka
@evanaaa ,nepodceňuj sa určite to zvládneš, @dogagador trebe mať ,len trpezlivosť,@vavan netreba zabudnúť vykĺbiť jej nohy a krídla a trup pekne poobkrajuješ a vyberieš von , potom ešte vyberieš stehenné kosti,daj vedieť ako si to zvládla...
honestka
vykostovanie ozaj nie ja tak velmi zlozite ako sa zda, samozrejme pri prvom to nevyzera tak ako ako to vidime tu,avsak, ked krajame popri kostiach, z masa ozaj neostane fasirka. len treba skusit, ved vsetci sme zacinali ten prvy raz.
nas syn na vianoce robil turkey, kacku a kurca- vsetko vykostene a pecene spolu a bolo to vyborne.
danculka
Samozrejme,že všetko je po prvý krát,aj ja si už dám robotu aj s kurčaťom nenaťahuješ sa pri stole s kosťami,ked má tenku kožičku v niektorých miestach,dám vyklepaný rezeň:))))))))))
edimilka
je to pre každého lahôdka a ešte ked je domava vykrmena ale najlepšie je na tom oberanie tychkostičiek kto to ma rád aj s uhorkov je to dobre siú tu šikovne recepty čakam každy den na nove diky eda
babav
@honestka , bol to ten recept ,v ktorom je kurca v kacke a kacka v morke?Pracny ,ale vysledok uzasny !!
jarunka
aj ja sa bojim toho vykostovania ale raz to skusit musim.
damya
hm...tak ma napada...co keby sa tu nasla dobra dusa, ktora by uviedla a nazorne nafotila PRESNY POSTUP vykostovania? Chapem, ze je to strasidelne pracne, ale je nas vela, co si asi nevieme ani predstavit odkial zacat a ako postupovat-...velmi blby napad?
danculka
Samej sa mi to nedá lepšie nafotiť ale tu píšem,kde začať,od zadu budeš obkrajovať trup kačky a vermi ,ke´d sa do toho dáš,urobíš to...
danculka
@redakcia .Na videu je vykosťované kura a celé je rozkrojené,ale kačka musí zostať celá, len predný otvor kde bol krk zošijem a zostane z kačice vrece,ktoré sa naplní a tiež zašije...
majo51
dobrý receptík ale dobre je keď sa kostra naseká a položí pod kačicu - nepripečie sa od spodu a dobre sa otáča a kdo ma rád okusovačku....
marek
Ja to robím trocha inak na prsiach ju rozrežem a tak vykostim potom naplním za šijem a ešte zaviažem špagátom na varenie ....

Zaujímavé video z archívu TV Varecha