Žemľovka
Žemľovka

Luxusná žemľovka fotorecept

civavasissi - fotkacivavasissi, 17. októbra 2020

Dnes som k paradajkovej polievke urobila ako druhý chod žemľovku, dávam tvaroh aj ovocie, navrch bielky. Najradšej mám so slivkami, tentokrát musel stačiť jablkový kompót. Ovocie sa môže dať akékoľvek.

10
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks
10 ks
1 l
2 ks
1 kg
200 g (+ do snehu z bielkov)
7 ks
 na vymazanie pekáča

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Odfotila som všetky suroviny okrem oleja.

    Luxusná žemľovka (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Oddelila som žĺtky a bielky, bielky som dala do chladničky. Do nakrájanej vianočky s nakrájanými rožkami som vyliala mlieko a žĺtky, tvaroh som zamiešala s cukrom a kompóty som zliala a ovocie pokrájala na menšie kusy.

    Luxusná žemľovka (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Veľký pekáč som vymazala olejom a na dno som dala tretinu pečiva...

    Luxusná žemľovka (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    ...polovicu tvarohu...

    Luxusná žemľovka (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...a polovicu ovocia.

    Luxusná žemľovka (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Pokračovala som s druhou tretinou pečiva, zvyškom tvarohu, ovocia a zakončila som zvyškom pečiva. Uťapkala som a upiekla na 200 stupňoch 50 minút.

    Luxusná žemľovka (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Vyšľahala som sneh z bielkov, cukru a citrónovej šťavy, navrstvila som sneh na upečenú žemľovku...

    Luxusná žemľovka (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ...a dala zapiecť ešte na 10 minút.

    Luxusná žemľovka (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mala som počkať aspoň pol hodinu, kým sa trochu vychladí, ja som krájala hneď zahorúca. Dobrú chuť.

    Luxusná žemľovka (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu


Zatiaľ 2 komentáre