Kuracie soté na zelenine

olinecka - fotkaolinecka, 27. júla 2014
Kuracie soté na zelenine
Foto: olinecka

Chcela som si urýchliť obed tak som pripravila takýto.

7-8
porcií
10 minút
príprava
40 minút
tepelná úprava

Suroviny

750 g
podľa potreby
1 ks
425 ml
1 ks




Postup

  1. 1

    Mäso si umyjeme a pokrajáme na menšie kusky.Cibuľu si pokrájame nadrobno a orestujeme do sklovita pridame mäso soľ a korenie dusime do mäkka.Občas podlejeme vyvarom alebo teplou vodou.Dusime asi pol hodiny.

  2. 2

    Brokolicu si rozoberieme na ružičky a pridame k mäsu dusime spolu potom pridame zeleninu z konzervy ,ktorá bola pripravená na pare.Necháme trocha prejsť varom a nakoniec zahustime, múkou hladkou.

  3. 3

    Podávame s ryžou a šalatom ,alebo podľa uvaženia.Dobrú chuť.

Diskusia k receptu

evanaaa
@olinecka , ja kuracie prsia so zeleninkou robievam často, niekedy s čerstvou ale občas pre zmenu aj s mrazenou zmesou čínskou alebo thajskou, to máme tuším radšej, mne chutí tá sladkastá chuť mrazenej zeleniny. No, a k tomu robím vždy tie širšie ryžové rezance, nevarím , len ich zalejem vriacou vodou a zakryté nechám aj pol hodinu.
ivan14
Ona v nejhorším stačí mrkev s hráškem, ale nic moc. Takže v létě oběhnu zahrádku a v zimě mrazničku - čím víc druhů zeleninky, tím lépe. Brokolici zrovna nemusím, ale pórek, květák, fazolky, kořenovou zeleninu (podusit déle, pak teprve přidat tu měkčí), mňam...A zahušťuji méně tučnou jíškou. A nejlepší s novými brambůrky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia