Morčacie stehná s ananásom

mirkajan - fotkamirkajan, 4. apríla 2012
Morčacie stehná s ananásom
Foto: mirkajan

Jeden z najobľúbenejších receptov mojich detí, myslím že pôvodne ho mám z veľmi starého čísla časopisu Slovenka.

4-5
porcie
20 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
1 ks - kúsky
5 PL
3 ks - strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    vykostené morčacie stehná zbavíme kože a ľliach, pokrájame na kocky (okrem mäsa z morčacích stehien je možné použiť aj kuracie prsia alebo stehná).

  2. 2

    Pripravené morčacie mäso opekáme na oleji pokiaľ sa nezatiahne.

  3. 3

    Pridáme sójovú omáčku a pretlačené strúčiky cesnaku, podleje asi 1/2 pohárom vody a dusíme do mäkka.

  4. 4

    Keď je mäso mäkké, pridáme hladkú múku, premiešame a pridáme celú konzervu ananásu aj so šťavou. Povaríme asi 1 minútu. Podávame s ryžou.

Diskusia k receptu

maria89
Recept podobný môjmu, len doteraz som použila kuracie mäso a všetky ostatné ingrediencie. Je to výborné.
tatranka
Mám rada kombináciu mäsa a ovocia.Morčacina chutná a zdravá,ananas tiež ohromné ovocie.Pekný a chutný recept.
serpico
vyzerá perfekt ! určite vyskúšam !
(Mirkajan...napísal som Ti ku slaným syrovým oblátkam...mrkni ! )




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia