Šveči - bravčové mäso na karí

alextv - fotkaalextv, 3. júna 2013
Šveči - bravčové mäso na karí
Foto: alextv

Šveči - bravčové mäso na kari, ani neviem odkiaľ pochádza ale u nás v Trebišove je dosť populárne asi od 90. rokov. Dnes Zobraziť celý popisŠveči - bravčové mäso na kari, ani neviem odkiaľ pochádza ale u nás v Trebišove je dosť populárne asi od 90. rokov. Dnes som si na švejči spomenul pri príležitosti 18. výročia svadby a prekvapil som moju milovanú manželku!

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg




Postup

  1. 1

    Bravčové stehno nakrájame na rezance.

    Šveči - bravčové mäso na karí - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame olivový olej, kari korenie, čierne korenie, soľ.

    Šveči - bravčové mäso na karí - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme sójovú omáčku. Pomiešame.

    Šveči - bravčové mäso na karí - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme bravčové rezance a necháme 1 hodinu odležať.

    Šveči - bravčové mäso na karí - obrázok 4
  5. 5

    Nakrájame zeleninu, vyprážame hranolky.

    Šveči - bravčové mäso na karí - obrázok 5
  6. 6

    Vyprážame bravčové rezance.

    Šveči - bravčové mäso na karí - obrázok 6
  7. 7

    Až sú bravčové rezance hotové (cca 15 minút vyprážame) servírujeme. Dobrú chuť.

    Šveči - bravčové mäso na karí - obrázok 7

Diskusia k receptu

archaa
eeeeeeeejjjjj...tak toto je moje milované jedlo!!! Ďakujem za recept!!!
archaa
a prajem všetko najlepšie k výročiu sobáša, manželka musí byť hrdá na takého šikovného manžela!!! :)
sonulienka
No tak to je chválihodné pre manžela prajem všetko naj do ďalších rokov. Manželka sa určite potešila takej skvelej večere.
erikao
v košiciach sme to poznali pod názvom švejči žon alebo švej žužu :e) (myslím, že oba pochádzajú z názvu švej-ču-žou), akurát, že v našom recepte boli ešte 2 žĺtky a nakrájaná cibuľka. bola to taká československá socialistická čína a je to chutné, ale v originále iste nemá byť karí :e) a ako zbežne pozerám na net, má tam byť čínska kapusta (ktorú som tam akosi intuitívne začala pridávať, sama som prekvapená, že tam fakt patrí
alextv
Všetkým Vám ďakujem za Váš názor a gratuláciu!
ebaka
Gratulujem aj ja ... poznám tento receptík už 30 rokov,je výborný




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia