Šveči - bravčové mäso na karí

alextv - fotkaalextv, 3. júna 2013
Šveči - bravčové mäso na karí
Foto: alextv

Šveči - bravčové mäso na kari, ani neviem odkiaľ pochádza ale u nás v Trebišove je dosť populárne asi od 90. rokov. Dnes som si na švejči spomenul pri príležitosti 18. výročia svadby a prekvapil som moju milovanú manželku!

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

1/2 kg

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Bravčové stehno nakrájame na rezance.

    Šveči - bravčové mäso na karí - obrázok 1
  2. 2

    Zmiešame olivový olej, kari korenie, čierne korenie, soľ.

    Šveči - bravčové mäso na karí - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme sójovú omáčku. Pomiešame.

    Šveči - bravčové mäso na karí - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme bravčové rezance a necháme 1 hodinu odležať.

    Šveči - bravčové mäso na karí - obrázok 4
  5. 5

    Nakrájame zeleninu, vyprážame hranolky.

    Šveči - bravčové mäso na karí - obrázok 5
  6. 6

    Vyprážame bravčové rezance.

    Šveči - bravčové mäso na karí - obrázok 6
  7. 7

    Až sú bravčové rezance hotové (cca 15 minút vyprážame) servírujeme. Dobrú chuť.

    Šveči - bravčové mäso na karí - obrázok 7

Diskusia k receptu

7 komentárov k receptu
v košiciach sme to poznali pod názvom švejči žon alebo švej žužu :e) (myslím, že oba pochádzajú z názvu švej-ču-žou), akurát, že v našom recepte boli ešte 2 žĺtky a nakrájaná cibuľka. bola to taká československá socialistická čína a je to chutné, ale v originále iste nemá byť karí :e) a ako zbežne pozerám na net, má tam byť čínska kapusta (ktorú som tam akosi intuitívne začala pridávať, sama som prekvapená, že tam fakt patrí

Pridaj komentár k receptu: