Košovská pochúťka

eff - fotkaeff, 19. februára 2012
Košovská pochúťka
Foto: eff

Typicky recept podľa rozprávania kamaráta pochádzajúceho z Koša pri Prievidzi. Stým, že sa pridávajú aj nakrájané zavárané feferónky. A ako klasická príloha - chlieb Zobraziť celý popisTypicky recept podľa rozprávania kamaráta pochádzajúceho z Koša pri Prievidzi. Stým, že sa pridávajú aj nakrájané zavárané feferónky. A ako klasická príloha - chlieb ;)

4
porcie
15 minút
príprava
60 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
130 g
2 PL
200 ml
1 PL




Postup

  1. 1

    Nakrájame si bravčové mäso na rezance.

    Košovská pochúťka - obrázok 1
  2. 2

    Kyslé uhorky si nakrájame na malé kocky.

    Košovská pochúťka - obrázok 2
  3. 3

    Na rozpálenom oleji osmažíme mäso a pridáme kyslé uhorky.

    Košovská pochúťka - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme pasírované paradajky, horčicu, soľ, korenie a necháme dusiť, kým bude mäso mäkké.

    Košovská pochúťka - obrázok 4
  5. 5

    My sme si ako prílohu opiekli aj zemiakové beleše.

    Košovská pochúťka - obrázok 5
  6. 6

    Bon Appetit ;)

    Košovská pochúťka - obrázok 6

Diskusia k receptu

15517_1330100767 - profilový obrázok
eff
eff
Mam šikovného priateľa ;)
marijanka712
tvoj receptík je velmi dobrý my ked ideme do PD občas si dáme košovskú špecialitu v Lukovci , ale to je zabalené v zemiakovej placke , aj toto by sa dalo tak servírovať, ale ty si to krásne doplnila s tými srdiečkami krásný receptík....
ingu
Ja tento recept robím trochu inak. Mäso osmažím na oleji a len posolím a okorením. Dusím do mäkka a potom pridám uhorky najemno nastrúhané a zmiešané s horčicou. Táto zmes vytvorí omáčku. Fereronka podľa chuti. Najlepšie s hranolkami alebo pečenými zemiakmi. Môže byť aj chlieb.
mauosko
Môže to byť celkom fajn jedlo. Ale musím podotknúť, že pravá košovská špecialitka musí byť pikantná. Viac alebo menej, podľa chuti. Ale pikantná. Preto mi v tvojom recepte chýba feferónka, bez ktorej si ju ja osobne neviem predstaviť. Inak klobúk dolu pred krásnym servírovaním.
mauosko
@pavas , zdravím ťa. Pozrel som si ten tvoj receptík a je to presne to o čom som písal. Ja som síce v tej košovskej pivnici túto pochúťku nejedol, tak neviem, či tá tvoja je podobná tej. Ale sa mi zdá, že ten tvoj recept , to je to pravé orechové. Už som ju dávno nejedol, tak najbližšie ju podľa teba urobím. A ten bažant vedľa v pivárni bol skvelý. Tuším ho čapovali v tom čase, v čase jeho najväčšej slávy, jediní v okrese.
marijanka712
@pavas preštudovala som aj tvoj rp a velmi ma zaujal , skutočne velmi dobre popisaný rp , ale ten kto to nejedol v živote ťažko si to vie predstaviť , je to harmónia pikatných chutí na jazýčku , neda nám , aby sme sa každý rok nezastavili v Lukovici na túto špecialitu, ale vďaka tebe aj@eff som múdrejšia a samozrejme aj vďaka Vareche.... teraz to skúsim sama , len tá fantastická placka mi k tomu chýba ja ju takú peknú neviem urobiť isto nemám spravné namiešané cesto na placku kto poradí????
sjuz
presne som sem chcela dať link na špecialitu od @tinca :), a vidím, že ma predbehla:)) - robievam presne podľa tvojho receptu, @tinca , veľmi som si to obľúbila, hlavne tie strúhané uhorky...nie je tam toľko šťavy, a jedine s chlebíkom! Tie rajčiny tam asi dosť zmenia chuť, ale koľko ľudí, toľko chutí,a hlavne, že to štííípe...:))!
llilla
a ja som to n ikdy nejdela... ani nikdy nebudem! ale urobim manzelovi, nech okostuje :)
enge149
aj my sme chodili na túto špecialitku do Koša,asi všetci čo pochádzajú z okolia,bolo to veľmi známe a pripravujeme ju tiež doma aj z teľaciehio mäsa,tie uhorky sú lepšie postrúhane a domáce a pikantné to naozaj k tejto špeci"patrí,ale každému podľa chutí a možností každý rcp.sa dá obmeniť alebo doplniť..ale dobrý čerstvý chlebík sa veľmi hodí aj pohár čapovaného pivka..
15517_1330100767 - profilový obrázok
eff
eff
Áno, feferónky nesmú chýbať! Pod nadpisom je to uvedené. No ja ich nejem, takže recept som pridala podľa fotiek a toho, čo som v skutočnosti zjedla ;)
Ahojky @horalka66 beleše sú lokše ;)
15517_1330100767 - profilový obrázok
eff
eff
Ahoj @pavas súhlasím, aj Tvoj recept je originál ;)
15517_1330100767 - profilový obrázok
eff
eff
@llilla trosilinka mozno hej, ale nie taka brutalne silna akou dochucuje M. :)) komu sa paci recept, tomu sa zeleni a komu nie, sam do nho spadne ;)) :*
maarianna
v lukovici robia prievidzku špecialitu a to je niečo iné ako košovská ale aj tá je výborná




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia