Špagety s hovädzím mäsom
Špagety uvaríme v osolenej vode domäkka, precedíme a odložíme na teplé miesto.
Trojkráľové halušky – strapačky s bryndzou
Dobre viem, že halušky patria do gastronomickej pokladnice našej domoviny. V našej rodine ich varenie...
Vatovec s dusenou zeleninou
Tento recept pridávam ako inšpiráciu pre tých, ktorí nájdu vatovec. Je to neobvyklá huba a...
Španielska misa z morčaciny so slovenskou ryžou
Posledné dva dni sa u nás nesú v znamení žltej maslovej fazuľky - suseda nás obdarila poriadnym...
Pečená kačka s červenou kapustou
Čo k tomu to jedlu povedať, patrí medzi moje najobľúbenejšie a robil som ho aj...
Pražená kantonská ryža
Ryžu opláchneme pod tečúcou vodou a varíme 20 minút vo vriacej vode. Hotovú scedíme a odložíme....
Štefánska sekaná so zemiakovým prívarkom
Tentoraz sme si spolu s Blankou Matalovou uvarili tradičnú slovenskú dobrotu, a to sekanú so zemiakovým...
Mleté mäso v lístkovom cestíčku
@jerica mleté mäso najčastejšie robievam do plnenej papriky , do kyslej kapusty ale aj na...
Deravé šišky
V miske si pripravíme mlieko, pridáme cukor a rozmrvíme droždie. Droždie stačí, keď nabutná....
Mäsové guľky na pare s paradajkovou omáčkou a knedľou.
Mleté mäso zmiešam z ryžou, vegetou, korením a žĺtkami. Vmiešam vyšľahaný sneh
Zemiakový paprikáš s púchovskou klobásou
… Tak toto je jedno z kúzelných jedál mojeho detstva a rannej mladosti, ktoré mi varili...
Pečená zelenina alebo Ratatouille č.2
Toto je jednoduchá príprava pečenej zeleniny na spôsob ratatouille. U nás často používaná ako príloha k...
Berlínske syrové špecle
Dáme variť vodu, ktorú osolíme a pridáme pár lyžíc oleja. Keď sa voda začne variť,...
Bravčové karé v pikantnej marináde
Bravčové karé poriadne premyjeme a nakrájame na rezne.
Toskánske kuracie soté podľa Ivany Regešovej
Speváčka Ivana Regešová, známa zo šou Tvoja tvár znie povedome, Let´s Dance či Chart Show,...
Hovädzie líčka so zemiakovým nákypom
Červenú cibuľu nasekáme nadrobno, mrkvu so stopkovým zelerom nakrájame na kocky. V rozohriatom hrnci roztopíme polovičku...
Farfalle s gorgonzolovou omáčkou
Inšpirovala som sa na talianskej stránke. Recept je veľmi jednoduchý, uznáte aj sami:-)
Údená krkovička na cibuľke
Jednoduchý a chutný recept ako spracovať údenú krkovičku, dobré pohostenie pre návštevu alebo pivnú partiu.
Kuracie stehná v pekáči s paradajkovým pretlakom
Tento recept mám už veľmi dlho a z času na čas ho robievam, je to taká...
Pikantné dolné kuracie stehná
Nedávno som kúpila v obchodnom reťazci farmárske dolné kuracie nohy. Boli žltučké a bacuľaté, krajšie...
Fašírka s prekvapením
Nemohla som spať a vtedy som vymyslela tento recept. Niekedy sa vyplatí trpieť nespavosťou :-)
Bulharská sarma
Sparené kapustné listy naklepeme, naplníme zmesou bravčového a hovädzieho mäsa, namočenej žemle, vajec, soli a korenia.
Pikantná šošovica na turecký spôsob
Tento recept pochádza z mojej zbierky tureckých receptov, je to veľmi chutné voňavé zdravé jedlo príjemne...
Špagetová tekvica
V obchode som natrafila na spagetovu tekvicu, tak reku ze ju vyskusam. Nazov dostala kvoli...
Tekvicový prívarok
keď som bol malý, tak som ho vôbec nemal rád, ale chute sa menia...
Špenátový burek po mojom
Predstavujem Vám svoju slabosť :D jednu z najväčších... toto je jedlo ktoré si doprajem len po...
Cuketové lasagne
V tomto recepte nahrádzam lasagne cuketami, najlepšie je využiť ešte mladé cuketky...
Mrkvová krémová polievka
Ak ma niečo naozaj v kuchyni baví, tak je to skúšanie chutí. Polievka môže zakaždým...
Gemerské guľky
Výborné sú s kyslou kapustou a škvarkami, ale mne najviac chutia v krémovej kôprovej polievke... v...
Cesnakový hovädzí močing na majoránke
Kvalitní kližka = výborný guláš, tuto rovnici asi známe všichni :) Zkusila jsem trochu netradiční (tedy...
V toustovači grilované mäso
Tento postup prípravy mäsa ma napadol len tak, nečakane. Ešte to "vylepším" , ale podľa mňa je...
Zemiaky s tvarohom
Čas predvianočný čas zhonu, ale jesť treba a ešte chutne, aby sme si vydýchli prišli späť do...
Španielska ryža s mletým mäsom
Veľmi chutné a nenáročné jedlo podobné rizotu, ktoré sa môže podávať ako príloha alebo samostatný chod....