Krkovička so šampiňónmi a kápiou fotorecept

hviezdickaz - fotkahviezdickaz, 17. februára 2011

Tip na nedeľný obed ...

9
porcií
10 minút
príprava
60 minút
na 200-250 °C

Suroviny

9 rezňov
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby (alebo vývar)
podľa potreby
290 g , steril. plátky
1 ks
1/2 ks
1 ks
podľa potreby




Postup

  1. 1

    Mäso narežeme na rezne,vyklepeme,osolíme a okoreníme.Uložíme ho na plech,posypeme kari korením.Podlejeme vývarom a troškou oleja,zakryjeme alobalom ( lesklou stranou nadol ), a dáme piecť na 250 stupňov/40 min.

    Krkovička so šampiňónmi a kápiou (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Medzitým si na panvici rozpustíme maslo,opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu,plátky šampiónov a kápiu.

    Krkovička so šampiňónmi a kápiou (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Mäso vyberieme,otočíme na druhú stranu,posypeme kari korením a na každý rezeň dáme vopred pripravenú zmes.

    Krkovička so šampiňónmi a kápiou (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Zalejeme smotanou,do ktorej pridáme hladkú múku a dáme zapiecť na 200 stupňov/15 min.

    Krkovička so šampiňónmi a kápiou (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Podávame s ryžou,príp. zemiakmi,zemiakovou kašou ...

    Krkovička so šampiňónmi a kápiou (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

orchidea
Vyzerá to prekrásne, krkovičku robím často a vždy ma preto poteší niečo nové čo tu objavím. Ďakujem.
ancicka
Krkovičku robievam podobe,ale zaliatú so smotanou som ešte neskúšala.vyskúšam.Vdaka za typ!
lyali
No ako si sa vynašla! Dala by som si! KK :-)
cica2
hľadala som recept na krkovičku a našla som tvoj, vyzerá supér!!! Lebo väčšinou zvyknem piecť krkovičku a podávať s knedlou a kapustou a už chcem vyskúšať aj iné a tvoj recept sa mi zapáčil:)....a ešte keď sú tam šampiňóny, mňam
cica2
ešte sa chcem opýtať že prečo dávať alobal lesklou stranou nadol?
viera1
@cica2 ,pretože matná strana alobalu prepúšťa teplo a lesklá odráža.Keby si to dala naopak,vrch sa neprepečie.Lesklá sa používa,keď už máš mäso alebo koláč zvrchu prepečený a nechceš ho spáliť,ale potrebuješ dopiecť spodok.
orchidea
Včera som urobila na obed krkovičku podľa tvojho receptu a veru.... bola výborná, ďakujem, určite ju budem robiť viackrát.
marianne69
...tak o tom alobale som aj ja teraz mudrejsia,tiez som nevedela:-)pekny rcp pre mojich krkovickiaroch:-)))(KK)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia