Krkovička so šampiňónmi a kápiou fotorecept
Foto: hviezdickaz
Tip na nedeľný obed ...
9
porcií
porcií
10 minút
príprava
príprava
60 minút
na 200-250 °C
na 200-250 °C
Suroviny
9 rezňov |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby |
|
podľa potreby (alebo vývar) |
|
podľa potreby |
|
290 g , steril. plátky |
|
1 ks |
|
1/2 ks |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
Postup
-
1
Mäso narežeme na rezne,vyklepeme,osolíme a okoreníme.Uložíme ho na plech,posypeme kari korením.Podlejeme vývarom a troškou oleja,zakryjeme alobalom ( lesklou stranou nadol ), a dáme piecť na 250 stupňov/40 min.
-
2
Medzitým si na panvici rozpustíme maslo,opražíme nadrobno pokrájanú cibuľu,plátky šampiónov a kápiu.
-
3
Mäso vyberieme,otočíme na druhú stranu,posypeme kari korením a na každý rezeň dáme vopred pripravenú zmes.
-
4
Zalejeme smotanou,do ktorej pridáme hladkú múku a dáme zapiecť na 200 stupňov/15 min.
-
5
Podávame s ryžou,príp. zemiakmi,zemiakovou kašou ...
Diskusia k receptu