prazdny

Treska v bylinkovo-pivovom cestíčku

Hlavné jedlá

Nech netečie len do hrdla, ale aj do hrnca. Najmä k mäsu; kvasinky ho robia lahodnejším a zvýraznia chuť. Navyše...

prazdny

Vanilkový cupcake s pivným krémom

Dezerty

Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom, so žĺtkami a s dužinou z vanilkového struku. Pridáme múku,...

prazdny

Hrušková pena s čokoládou a perníkovými sušienkami bez lepku

Dezerty

Čakáte hostí a nestíhate nič napiecť? Máme pre Vás riešenie....

prazdny

Chlebík s grilovaným cesnakom

Bezmäsité jedlá

Na grilovanie sa teším už od jari. Pre tú vôňu, náladu aj svojské jedlá...

prazdny

Letný zeleninový guláš bez lepku so šampiňónmi portobello

Bezmäsité jedlá

Leto je azda najpríjemnejšie obdobie na stretnutia s rodinou a priateľmi....

prazdny

Jednozrnkový chlebík

Bezmäsité jedlá

Tento recept je veľmi chutný a zdravý. Jednozrnka je stará odroda pšenice, jedna z prvých...

prazdny

Kuracie mäso s tekvicovým prívarkom

Kuracie mäso

Kuracie mäso: Na oleji so štipkou rasce dozlata urestujeme nakrájanú cibuľku, pridáme na rezance nakrájané kuracie...

prazdny

Tvarohové koláče s opitými hrozienkami a mätovou penou

Koláče

Cesto: Všetky suroviny na cesto vymiešame a necháme kysnúť asi 45 minút. Cesto rozvaľkáme, narežeme na...

prazdny

Bravčové koleno v šampanskom - Cassino

Dezerty

Šamapanské doporučuji použít "Krug" ročník 1928

prazdny

Mäsové guľôčky v lístkovom ceste s enciánom

Slané chuťovky

Mäsové guličky obalene v lístkom ceste namočené do enciánu.

prazdny

Domáce rezance s oštiepkom

Cestoviny

Domáce rezance s oštiepkom sú pochúťkou, ktorú doma každoročne pripravujeme jedine na slávnostné dni akými sú Vianoce alebo Silvester....

prazdny

Citrónové vajíčko s ovocnou salsou

Dezerty

Z vajec a cukru vyšľaháme penu. Zamiešame múku s kakaom a upečieme piškótový plát pri teplote...

prazdny

Zemiakové košíčky

Večera

dame vykysnut kvasok a zarobime z ostatnych ingrediencii cesto a nechame ho vykysnut. Zatial si pripravime...

prazdny

Tarte Tatin s mrkvou a fetou

Bezmäsité jedlá

Tento recept pochadza z francuzskeho casopisu Gourmand. Tarte Tatin znamena prevrateny kolac.

prazdny

Cuketovo-tuniakový teplý šalát

Večera

Zdravý a chutný šalát

prazdny

Domáca bagetka plnená panenkou a kapustou

Bravčové mäso

Cesto: Zo zemiakov, droždia, vody, cukru, štipky soli a oleja vymiešame cesto. Necháme...

prazdny

Casarecce so špargľou, s gorgonzolou a guanciale

Cestoviny

Jeden podobný recept zo série s guanciale tu už mám, snáď to nevadí a ako inšpirácia...

prazdny

Poltorta k 37. narodeninám

Torty

Toto je taká poltortička, ktorú som upiekla k narodeninám našej známej z rodiny. Oslava nebola...

prazdny

Zemiaky so slaninovým šálom

Bravčové mäso

Po vianočnom hodovaní je dobré aj jednoduchšie jedlo...

prazdny

Kuracina univerzity tretieho veku na nedeľu

Kuracie mäso

Kuracie mäso je v súčasnosti ľahko dostupné, pripravuje sa na mnoho spôsobov a hlavne je ľahko stráviteľné....

prazdny

Jednoduché zapečené „sushi“

Hlavné jedlá

Milujete chuť sushi, no nechce sa vám tráviť veľa času jeho poctivou prípravou?...

prazdny

Kapusta ako mozoček

Bezmäsité jedlá

Výborná kombinácia bielkovín a zeleniny poteší nielen oči, ale aj telo.

prazdny

Šľahačková bábovka s mandľami

Koláče

Bábovka ako stvorená na víkendové popoludnie.

prazdny

Nátierka z Olomouca

Bezmäsité jedlá

Olomoucké syrčeky pomelieme s vajcami a vymiešame s maslom, cibuľkou a horčicou.

prazdny

Kokosová panna cota s ananásovým carpacciom

Dezerty

Tradičný taliansky smotanový dezert obohatený o chut kokosu s osviežujúcim ananásovým carpacciom. Pod pojmom carpaccio sa dá...

prazdny

Mrkváčik

Koláče

Najprv si posekame orechy a postrúhame mrkvu. V druhej miske vymiešame vajcia s cukrom, postupne pridávame...

prazdny

Baklažánová nátierka s bryndzou

Bezmäsité jedlá

Tento recept vznikol náhodne, opísala som to v Zážitkoch:)Nátierka je jednoduchá, ale zato vynikajúca...

prazdny

Králik so smrčkovou omáčkou s vínom

Hlavné jedlá

Umyté králičie stehná vložíme do hrnca spolu s ošúpanou koreňovou zeleninou, tymianom, jedným bobkovým listom, osolíme,...