30 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 °C
na 170 °C
Postup
-
1
200 g čokolády nalámeme na kúsky a v kovovej nádobe rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme 110 g masla, espreso a rum a dobre zamiešame. Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Vajcia vymiešame s cukrom, do hotovej hmoty zamiešame rozpustenú čokoládu, múku, lieskové oriešky a prášok do pečiva.
- 2
Tukom vymastíme 2 okrúhle formy na pečenie (s priemerom 18 cm). Do každej nalejeme polovicu cesta. Pečieme 30 minút v predhriatej rúre. Po vychladnutí každý korpus rozpolíme.
- 3
Na náplň rozpustíme vo vodnom kúpeli zvyšok čokolády a vmiešame 100 g masla. Polovičky korpusu potrieme krémom, naskladáme na seba a zvyškom krému potrieme aj tú vrchnú.
- 4
Posypeme posekanými orieškami a necháme v chladničke hodinu odležať.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu