Lieskovcová čoko torta

redakcia - fotkaredakcia, 3. februára 2010
30 minút
príprava
30 minút
na 170 °C

Suroviny

0,5 kg
210 g
50 ml
3 PL
2 ks
200 g
200 g
100 g
1 KL
100 g




Postup

  1. 1

    200 g čokolády nalámeme na kúsky a v kovovej nádobe rozpustíme vo vodnom kúpeli. Pridáme 110 g masla, espreso a rum a dobre zamiešame. Rúru predhrejeme na 170 stupňov Celzia. Vajcia vymiešame s cukrom, do hotovej hmoty zamiešame rozpustenú čokoládu, múku, lieskové oriešky a prášok do pečiva.

  2. 2

    Tukom vymastíme 2 okrúhle formy na pečenie (s priemerom 18 cm). Do každej nalejeme polovicu cesta. Pečieme 30 minút v predhriatej rúre. Po vychladnutí každý korpus rozpolíme.

  3. 3

    Na náplň rozpustíme vo vodnom kúpeli zvyšok čokolády a vmiešame 100 g masla. Polovičky korpusu potrieme krémom, naskladáme na seba a zvyškom krému potrieme aj tú vrchnú.

  4. 4

    Posypeme posekanými orieškami a necháme v chladničke hodinu odležať.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia