Figa plnená vínovým sabayonom
Branislav Križan
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 25. februára 2011
šéfkuchár reštaurácie hotela Matyšák v Bratislave, 25. februára 2011
Foto: Marek Velček
4
porcie
porcie
30 minút
príprava
príprava
Postup
-
1
Figu dôkladne umyjeme, skaramelizujeme na rozpálenom kryštálovom cukre, pridáme pomarančovú šťavu a maslo, čím vznikne macerát, v ktorom krátko „ošľahneme“ figu.
- 2
Figu prekrojíme a naplníme sabayonom: oddelíme žĺtky od bielkov, žĺtky dáme do antikorovej misky, ktorú položíme na hrniec s vodou a vytvoríme vodný kúpeľ.
- 3
Pridáme škoricový cukor a víno a nad parou miešame, kým nevznikne krehká napenená hmota - sabayon, do nej po miernom vychladení pridáme našľahanú smotanu, čím vznikne krém na naplnenie figy. Figu naplníme.
- 4
Náš tip: Podávame pod obráteným pohárom na martini a na vrch pohára môžeme dať ešte krém s karamelovým čipsom.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu