Králik so zemiakovými kroketami a s hubami

Ján Adámik
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 2. septembra 2015
Králik so zemiakovými kroketami a s hubami
Foto: Ľuboš Pilc
4
porcie
40 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

1 ks celý (1,2 kg)
40 g
0,5 kg
1 ks
200 ml
80 g čerstvý
100 g
50 g
200 ml

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Celého králika rozoberieme tak, aby ostal chrbát a stehná – zadné a predné. Mäso z predných stehien rozmixujeme so smotanou tak, aby vznikla jemná fašírka.

  2. 2

    Z chrbta stiahneme celý pupok po rebrách a vyklepeme ho na tenkú vrstvu. Na rozklepaný chrbát natrieme rovnomerne fašírku a zrolujeme ho. Na panvici opečieme zo všetkých strán a dáme piecť do rúry na 8 minút pri teplote 200 °C.

  3. 3

    Zemiakové krokety: Zemiaky dáme uvariť do osolenej vody. Uvarené zemiaky scedíme a necháme odpariť, potom ich prepasírujeme. Do hrnca dáme 100 ml vody spolu s maslom, necháme zvariť, pridáme zemiaky a múku a varíme „na biele dno“ asi 3 minúty.

  4. 4

    Potom cesto vyberieme, pridáme vajce a tvarujeme malé krokety, ktoré potom vyprážame pri teplote 180 °C dozlatista tak, aby boli chrumkavé.

  5. 5

    Čerstvý lievikovec trúbkovitý očistíme. Na panvicu dáme maslo a nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme lievikovec a pomaly podusíme.

Diskusia k receptu