Králik so zemiakovými kroketami a s hubami
šéfkuchár hotela Tri studničky v Demänovskej Doline, 2. septembra 2015
Foto: Ľuboš Pilc
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Celého králika rozoberieme tak, aby ostal chrbát a stehná – zadné a predné. Mäso z predných stehien rozmixujeme so smotanou tak, aby vznikla jemná fašírka.
- 2
Z chrbta stiahneme celý pupok po rebrách a vyklepeme ho na tenkú vrstvu. Na rozklepaný chrbát natrieme rovnomerne fašírku a zrolujeme ho. Na panvici opečieme zo všetkých strán a dáme piecť do rúry na 8 minút pri teplote 200 °C.
- 3
Zemiakové krokety: Zemiaky dáme uvariť do osolenej vody. Uvarené zemiaky scedíme a necháme odpariť, potom ich prepasírujeme. Do hrnca dáme 100 ml vody spolu s maslom, necháme zvariť, pridáme zemiaky a múku a varíme „na biele dno“ asi 3 minúty.
- 4
Potom cesto vyberieme, pridáme vajce a tvarujeme malé krokety, ktoré potom vyprážame pri teplote 180 °C dozlatista tak, aby boli chrumkavé.
- 5
Čerstvý lievikovec trúbkovitý očistíme. Na panvicu dáme maslo a nadrobno nakrájanú šalotku, pridáme lievikovec a pomaly podusíme.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu