Jahodové hrudky

Monika Kissová
cukrárka spoločnosti Sodexo Slovakia, 21. júla 2013
Jahodové hrudky
Foto: Ľuboš Pilc
8
porcií
15 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Suroviny

400 g
400 g jahôd a čerešní, alebo egrešov, marhúľ, broskýň, sliviek
1 ks
1 bal.
1 bal.




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto vyvaľkáme na tenký plát a nakrájame ho na menšie štvorce. Zabalíme do nich umyté a odkvapkané ovocie.

  2. 2

    Hrudky naukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie a potrieme rozšľahaným vajíčkom.

  3. 3

    Pečieme do zlatista na 200°C. Po upečení hrudky obalíme v práškovom a vanilkovom cukre.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia