Gaštanové guľôčky

ekma - fotkaekma, 28. decembra 2015

Veľmi chutné jednoduché, rýchle a len z 2 ingrediencií. :-)

10+tuhnutie minút
príprava

Suroviny

1 kocka mrazené
100 g




Postup

  1. 1

    Pyré si rozmrazíme tak aby bolo mäkké. Potom si z neho vytvarujeme guľky také veľké aby sa zmestili do košíčkov.

  2. 2

    Do vrecúška (sáčku) na zdobenie si dáme nasekanú čokoládu (nalámanú na kocky) a dáme vrecúško do horúcej vody. Počkáme kým sa neroztopí. Ak nemáme vrecúško na zdobenie, čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli (hrniec s horúcou vodou na tom menší hrniec s čokoládou).

  3. 3

    Do kosíčkov nalejeme tenkú vrstvu čokolády. Na čokoládu položíme guľku z pyré a ozdobíme čokoládou. Veľmi pekné zdobenie sú smajlíky alebo kvety. Nakoniec dáme stuhnúť môžme do chladničky alebo na nejaké chladné miesto. TIP: ešte chutnejšie je keď na vrch dáme šľahačku

  4. 4

    malé papierové košíčky.

Diskusia k receptu

marika21
Teraz je sezóna na čerstvé gaštanové pyré. Dostať kúpiťv čerstvom stave. V Nitre to kupujem. Tiež gaštanové jazýčky. Gaštany z jesennej sezóny.
monnikka
mám rada gaštanové, robila som už aj guľky, ale vždy aj s niečím iným, ale aj tvoje vyskúšam




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia