
Šalát z červenej kapusty
Kapustu nasekáme nadrobno, rovnako ako aj cibuľu a kyslé uhorky. Polovicu pražených arašidov som zomlela...

Korenisté oriešky
Tento recept pochádza z Nemecka. Získala som ho počas svojho pobytu v tejto krajine pred 13-timi...

Krevety Stockholm
Je to veľmi jednoduché čo sa týka tep. prípravy tohto pokrmu. Recept som si vymyslel...

Zemiakové palacinky
Snažil som sa spojiť príjemne(milujem zemiaky) s užitočným(ostatmí členovia majú radi palacinky). Výsledok stál za to....

Lieskovo-vanilková nátierka
Jednoduchá a jemne sladká nátierka s príjemnou vôňou, trošku pripomína marcipán.

Fašiango turíce
Zmiešame spolu, droždie, cukor, múku, soľ . Potom prilejeme mlieko, pridáme...

Sushi v štýle „cha han donburi“
Donburi je tradičné japonské jedlo, je to miska dusenej ryže pripravovaná s rôznymi surovinami. Receptov...

Rýchle cestoviny so zeleninou a s krevetami
Rýchle, farebné a chutné jedlo - na horúce letné dni ako stvorené.

Kubánska cuketová polievka s kukuricou
Ak máte veľa cukety a už neviete, čo by ste z nej ukuchtili, môžete skúsiť aj výbornú polievku, je to naozaj mňamka :)...

Teľacia zapekaná pečeň à la Peldič
Na začiatku mojich aktivít na Vareške, som si dovolil Vašu pozornosť upriamiť na skutočnosť, že...

Ovocná zmrzlina
Pripraviť ovocnú zmrzlinu je skutočne hračka. S kuchynským robotom a malou pomocou to dokážu aj deti....

Cotoletta alla Bolognese
Mäso umyjeme a osušíme. Rezeň vyklepeme v strúhanke do obdlžnikového tvaru. Osolíme ho a vypražíme. Vylejeme prebytočný olej...

Mexické rezance
Osolenú vodu privedieme do varu, vhodíme do nej rezance, pridáme PL oleja a uvaríme domäkka....

Zeleninové lievance pod hubovým ragú
Zeleninu nakrájame na kocky a obvaríme v osolenej vode.

Zemiakový šalát s nakladanými hubami
Zemiaky uvaríme v šupke, schladíme, ošúpeme a nakrájame na hrubšie plátky.

Chutný perník s krémom a šľahačkou
Tento perník mi robievala moja maminka, milujem ho ja aj môj manžel. Ja som ho vylepšila krémom...

Zelené rezance s hubami a šošovicou
Preosiatu múku, vajcia, čerstvý alebo rozmrazený špenát, soľ, olej a oregano vymiesime rukami....

Ryba v oravskej slaninke
Ryby máme u nás moc radi na hocijaký spôsob. Tento recept som videla v televízii ale...

Výletná zmes
Vhodné pre všetky ročné obdobia. Táto zmes je vynikajúcim zdrojom čistej, ľahkej energie pre výletníkov, ktorý často...

Clafoutis z dvoch druhov špargle
Špargľová sezóna sa ešte neskončila a preto som sa rozhodla pripraviť špargľové clafoutis, ktoré nás ohromilo...

Zapečený karfiolový mozoček
Karfiol s vajíčkami zapekaný v jenskej mise alebo v remoske.

Mangoldová omeleta
Mangold pestujem na záhrade už roky. Je to nenahraditeľná zelenina, vhodná na šaláty, polievky aj hlavné jedlá....

Vyprážaný karfiol
Ľahké jedlo, ktoré je zároveň aj rýchlo hotové a patrí medzi naše obľúbené. Najradšej ho robím...