Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 7. januára 2017

Tento obed sme mali na sviatok Troch kráľov. Je to veľmi chutná ryba v tom cestičku. Tiež som videl nedávno ako v telke Zobraziť celý popisTento obed sme mali na sviatok Troch kráľov. Je to veľmi chutná ryba v tom cestičku. Tiež som videl nedávno ako v telke robili omáčku z kapie. Tak som si povedal, že by k tomu sa hodila. No ja som si ju upravil podla seba.

3
porcie
25 minút
príprava
25 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
2 strúčiky
100 g uvarené mixované
100 g čerstvé strúhané
2 ks
100 ml
2 PL
2 PL
 na vysmážanie
Na omáčku:
1 ks stredná
2 ks čerstvá
100 g
4 strúčiky
20 g
2 PL
 čerstvo mleté
250 ml




Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny. Gaštany som večer uvaril a po vychladnutí, očistil a rozmixoval. Šampiňóny som strúhal na jemno, tak isto aj nivu. Kapiu očistil a krájal na 1,5 až 2 cm kúsky. Cesnak posekal na drobno. Cibuľu pokrájal na malé kúsky.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Tresku som po umytí osušil, osolil a okorenil bielym mletým korením.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    V miske som som vymiešal vajcia, gaštany, šampiňóny, múku, strúhanku a smotanu. Pridal soľ, biele korenie. Hmota musí byť hustejšia a lepivá. Doladíme buď smotanou alebo múkou podľa hustoty.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Tresku som dal do cestička a potom na panvicu s horúcim olejom vysmážať do červena.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Na druhu panvicu som dal olej a maslo roztopiť. Na ňom som dusil kapiu a cibuľu do mäkká. To aby sa dala dobre rozmixovať potom.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ryba sa mi pekne vysmažila, nechal som ju, aby olej sa na papierovom obrúsku pekne odsal.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    V druhej panvice sa paprika pekne podusila, pridal som korenie a cesnak a trochu osolil. Pár krát premiešal, aby cesnak prevoňal. Teraz som dal Nivu nechal za miešania roztopiť a napokon dal smotanu. Chvíľu povaril a potom rozmixoval na hladko.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    A máme hotovo. Môžem servírovať. Na tanier som dal varené zemiaky, ktoré som polial omáčkou a rybu. Je to podľa nás veľmi chutné. Želám aj vám dobrú chuť.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Mladí nechceli rybu, tak som im spravil teľacie rezne v tom cestíčku. Tiež je to dobré.

    Tmavá treska v gaštanovo-šampiňónovom cestíčku (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

evaj1955
Vyzera to chutne. Vyskusame. Po tych sviatkoch sa to hodi.
haji
Achjo, hned bych si dala testovací vzoreček, rybičku! si prosím i všechno okolo!! Krásná práce, kouzelné suroviny, vůně se táhne až k nám! Slavnostní oběd se ti, milý Pítrs, moc povedl! Jsi šikovný!!
siisa
To gaštanovo-šampiňónové cestíčko dá tej rybke určite špeciálnu chuť. Výborne si navaril !
kukulienka71
kavalkáda chutí :-) rada by som ochutnala rybu v takom cestíčku a omáčka sa mi tiež páči. Bežne robievam kapiovú, je výborná.
kecemis
Aj toto sa mi paci. Dakujem ti priatelu za vybornu inspiraciu. Uz len to cesticko sa oplati vyskusat.
pankrac
To cestíčko vyzerá zaujímavo. Vyskúšam to tiež.
izabella929
@patroveckypitrs , rada vymýšľam cestíčka na obalovanie mäsa aj rýb...skúšam nové chute...robila som už aj s orechmi, orieškami, hubami, hráškom, brokolicou, atd .no všetky sú veľmi chutné..pridávam do nich na špic noža prášok do pečiva a sú krásne nadýchané...vyprážam vždy pod pokrievkou..dobre si to skombinoval, chuť si dokážem predstaviť..