Tento perník mi robievala moja maminka,milujem ho ja aj môj manžel.Ja som ho vylepšila krémom a šľahačkou a mal úspech.
príprava
Suroviny
| Cesto: | |
| 30 dkg |
|
| 2 |
|
| 2 PL |
|
| 1 dcl |
|
| 1/2 l |
|
| 1 ČL |
|
| 1 bal. |
|
| 40 dkg |
|
| trochu |
|
| 3 PL |
|
| na plnku : | |
| 2 ks |
|
| 2 PL |
|
| podľa chuti |
|
| 2 hrste |
|
| 20 dkg |
|
| 1/2 l |
|
| Na ozdobu: | |
|
|
|
Postup
-
1
do misky si dáme práškový cukor,vajcia,olej,kakao,škoricu a džem.toto vyšľaháme a potom pridáme pol litra mlieka a naďalej sľaháme.Po vyšľahaní pridáme múku zmiešanú zo sodou bicarbónou a kypriacim práškom do pečiva a ešte chvíľu šľaháme.Hotovú masu vylejeme na vymastený a múkou vysypaný plech a dáme do trúby piecť pri teplote 250 stupňov a ked bude perník zdvihnutý tak znížime na 180 stupňov celzia.
- 2
na plnku si pripravíme hustú kašu.t.j. trochu mlieka si zmiešame zo zlatým klasom zvyšok dáme variť s cukrom ked zovrie mlieko tak pridáme zlaty klas zmiešany s mliekom.Dáme vychladnúť.Po vychladnutí vymiešame z herou a postupne pridáme kakao a kokos.
- 3
Po vychladnutí perníka dáme naň hotovú plnku(kto chce môže si pod plnku dať džem ale ja to nerobím) a dáme stuhnúť do chladničky potom ozdobíme šľahačkou.Prajem dobrú chuť
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu