Ovocná tortička fotorecept

bebetko - fotkabebetko, 18. apríla 2015
Ovocná tortička (fotorecept)
Foto: bebetko

Svieza torticka ku kavicke a v nasom pripade ako darcek k narodeninam :) Je lahka, chutila vyborne, sviezo, myslim si ze velmi vhodna aj pre deticky alebo pre ludi ktory neoblubuju maslove torty ako my :) dufam ze som tymto receptom neurazila a prosim moje diela brat s rezervou som este velky amater ale tesim sa s kazdeho uspesneho zakuska ktory sa mi podari :)))

8
porcií
90 minút
príprava
45 minút
na 150 °C

Suroviny

Piškóta základná:
6 ks
6 PL
1 ks
4 PL
6 PL
6 PL
štipka
2 PL
Plnka:
200 ml
200 ml
1 bal
2 ks
1 bal
200 ml
Okrem toho:
1 konzerva
1 bal
1 bal
 podľa potreby
1 bal

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Piskota: V prvom rade si vyslaham tuhy sneh z bielkov a polovicou cukru. Potom vyslaham vajicka z druhou polovicou cukru do peny, pomaly prilievam olej a poriadne preslahame, pridame mlieko a uz len kratko slahame. Do zltkovej zmesy preosejeme muku, PDP a kakao. Pomaly premiesame este mixerom ale len velmi kratko. Nakoniec zlahka po castiach (na 3 krat) pridame vyslahany sneh, spojime a pecieme vo vymastenej a vysypanej forme priblizne 45 minut pri 150°C. Sledujeme :)

    Ovocná tortička (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Po upeceny korpus vyberieme, nechame chvilku vychladnut, vyberieme z formy, a rozkrojime (nitou) na tri casti, ktore potrieme dzemom a nechame chladnut.

    Ovocná tortička (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Kym korpusy chladnu pripravime si puding z mlieka a stavy z broskynoveho kompotu. Varime do zhustnutia a potom hrniec vlozime do umyvadla zo studenou vodou kde chvilu miesame do vychladnutia je to rychle :) V druhej miske si vyslahame smotanu na slahanie s banoveckou naterkou alebo mascarpone a dvomi vanilkovymi cukrami. Ked mame puding vychladnuty po castiach ho zaslahame do slahackovej zmesy.

    Ovocná tortička (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Ked to mame takto pripravene, zlozime si tortovu formu a zacneme vrstvit tortu. Vlozime korpus potrety dzemom (mala som cucoriedkovy), dame plnku, na kusky alebo platky nakrajane broskyne opat kusok plnky a piskotu. Takto si celu tortu navrstvime do formy. Na vrchu rozotrieme takmer vsetku plnku ktora nam ostala kusok si nechame na boky. Dame stuhnut do chladnicky aspon na hodinku. Medzi tym som si nehala roztapat lesnu zmes v sitku aby odtiekla prebytocna stava, naukladala na vrch torty a zaliala tortovym zele. Dala som stuhnut na hodinku. Uz len na zaver som odstranila boky formy, potrela boky zvysnym kremom a poukladala dookola piskoty, zviazala stuhou a skromne dozdobila a hotovo. :)

    Ovocná tortička (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

9 komentárov k receptu
Krásna je a chutná! Tú šľahačku si najprv vyšľahala a až potom primiešala nátierku ( mascarpone), alebo si to vyliala naraz do nádoby a tak spolu šľahala? Príjemné aj s drobným ovocím, ja by som už broskyne k nim nedávala ( aj keď ich mám rada), ale môže byť, ak chutí a iste chutila.
Torta vyzerá výborne. Chystám sa ju urobiť synovi na narodky,ale chcem sa opýtať v akej tortovej forme (priemer) ste ju piekli? Ďakujem

Pridaj komentár k receptu: