Foto: bebetko
Svieza torticka ku kavicke a v nasom pripade ako darcek k narodeninam :) Je lahka, chutila vyborne, sviezo, myslim si Zobraziť celý popisSvieza torticka ku kavicke a v nasom pripade ako darcek k narodeninam :) Je lahka, chutila vyborne, sviezo, myslim si ze velmi vhodna aj pre deticky alebo pre ludi ktory neoblubuju maslove torty ako my :) dufam ze som tymto receptom neurazila a prosim moje diela brat s rezervou som este velky amater ale tesim sa s kazdeho uspesneho zakuska ktory sa mi podari :)))
porcií
príprava
na 150 °C
Suroviny
Piškóta základná: | |
6 ks |
|
6 PL |
|
1 ks |
|
4 PL |
|
6 PL |
|
6 PL |
|
štipka |
|
2 PL |
|
Plnka: | |
200 ml |
|
200 ml |
|
1 bal |
|
2 ks |
|
1 bal |
|
200 ml |
|
Okrem toho: | |
1 konzerva |
|
1 bal |
|
1 bal |
|
podľa potreby |
|
1 bal |
|
Postup
-
1
Piskota: V prvom rade si vyslaham tuhy sneh z bielkov a polovicou cukru. Potom vyslaham vajicka z druhou polovicou cukru do peny, pomaly prilievam olej a poriadne preslahame, pridame mlieko a uz len kratko slahame. Do zltkovej zmesy preosejeme muku, PDP a kakao. Pomaly premiesame este mixerom ale len velmi kratko. Nakoniec zlahka po castiach (na 3 krat) pridame vyslahany sneh, spojime a pecieme vo vymastenej a vysypanej forme priblizne 45 minut pri 150°C. Sledujeme :)
-
2
Po upeceny korpus vyberieme, nechame chvilku vychladnut, vyberieme z formy, a rozkrojime (nitou) na tri casti, ktore potrieme dzemom a nechame chladnut.
-
3
Kym korpusy chladnu pripravime si puding z mlieka a stavy z broskynoveho kompotu. Varime do zhustnutia a potom hrniec vlozime do umyvadla zo studenou vodou kde chvilu miesame do vychladnutia je to rychle :) V druhej miske si vyslahame smotanu na slahanie s banoveckou naterkou alebo mascarpone a dvomi vanilkovymi cukrami. Ked mame puding vychladnuty po castiach ho zaslahame do slahackovej zmesy.
-
4
Ked to mame takto pripravene, zlozime si tortovu formu a zacneme vrstvit tortu. Vlozime korpus potrety dzemom (mala som cucoriedkovy), dame plnku, na kusky alebo platky nakrajane broskyne opat kusok plnky a piskotu. Takto si celu tortu navrstvime do formy. Na vrchu rozotrieme takmer vsetku plnku ktora nam ostala kusok si nechame na boky. Dame stuhnut do chladnicky aspon na hodinku. Medzi tym som si nehala roztapat lesnu zmes v sitku aby odtiekla prebytocna stava, naukladala na vrch torty a zaliala tortovym zele. Dala som stuhnut na hodinku. Uz len na zaver som odstranila boky formy, potrela boky zvysnym kremom a poukladala dookola piskoty, zviazala stuhou a skromne dozdobila a hotovo. :)
Diskusia k receptu