Foto: daniella9
príprava
na 180 - 200 °C
Postup
-
1
Nachystáme si všetky suroviny.
-
2
Pripravíme si kvások. Do šálky si dáme trochu mlieka, asi tak pol šálky, a trochu zohrejeme. Do misky, dáme kvasnice, zalejeme mliekom, pridáme cukor a rozmiešame. Misku prikryjeme tanierikom a počkáme, kým sa kvások vytvorí.
-
3
500 ml mlieka si taktiež zohrejeme. Múku dáme do väčšej misy a zalejeme mliekom. Osolíme. (Ja som soľ nedávala, čo však môže byť pre iných problém, koláčik im nemusí chutiť.) Pridáme kvások a rozmiešame. Cesto bude také polotekuté. Ak je tekuté až príliš tak pridáme trochu múky. Necháme kysnúť. (Moje kyslo asi tak hodinku, možno viac, neviem teraz presne, zabudla som sa pozrieť na hodinky:-D)
- 4
Plech potrieme olivovým olejom a vysypeme strúhankou. Nalejeme cesto, ktoré roztiahneme po celom plechu. Posypeme rascou a poukladáme cibuľku nakrájanú na kolieska. Tip: skúste pridať aj iné semienka podľa uváženia:-)
- 5
Koláčik pečieme v predhriatej rúre na 180 - 200 stupňov cca. 40 minút. Chvíľku pred dopečením celý koláč potrieme rozšľahaným osoleným vajíčkom a ešte chvíľku pečieme.
- 6
Hotovo, dobrú chuť:-)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 4
dala som tak 1 kocku:-)
@liviar
môžeš trošku ubrať, len potom treba dať pozor, lebo ked zas bude priveľa múky, tak bude veľmi ,,hutný', alebo ako by som to povedala:-)