Makový koláč s krémom a ovocím
			   Marcel Bugaj
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 19. mája 2016
		   
		   šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 19. mája 2016

Foto: Robert Hüttner
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 - 180 °C
na 170 - 180 °C
Suroviny
| Piškóta: | |
| 70 g |  | 
| 2 ks |  | 
| 50 g |  | 
| 1/2 bal. |  | 
| 30 g |  | 
| Krém: | |
| 200 g |  | 
| 4 ks |  | 
| 160 g |  | 
| 100 ml |  | 
| 30 g |  | 
| Omáčka: | |
| 120 g (môžu byť aj mrazené) |  | 
| 30 g |  | 
| z 1/2 citróna |  | 
| Karamel: | |
| 50 g |  | 
| 50 g |  | 
| 30 g |  | 
| 30 g |  | 
| 40 g |  | 
| 5 g |  | 
Postup
- 
                                                    1
                                                    Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a mak. Bielky vyšľaháme zvlášť, hotové ich opatrne primiešame k ostatným surovinám. Formu vystelieme papierom na pečenie a vlejeme do nej zmes. Pečieme pri 170 °C 15 – 20 min. 
- 2
Bielu čokoládu, žĺtky, smotanu a cukor na miernom plameni zahrejeme, kým sa všetko nespojí. Odstavíme z ohňa a mixérom zašľaháme maslo. Zmes precedíme cez jemné sito a vylejeme na vychladnutú piškótu, ktorú sme nechali vo forme. Necháme vychladnúť a krájame porcie. 
- 3
Maliny s cukrom prevaríme, vymixujeme dohladka, precedíme a dochutíme citrónovou šťavou, prípadne dosladíme. Necháme vychladnúť. 
 Tipy na recepty z VarechyTipy na články z Varechy
 
- 2





 
                                                        
                                                     
 


Diskusia k receptu