Makový koláč s krémom a ovocím
Marcel Bugaj
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 19. mája 2016
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 19. mája 2016
Foto: Robert Hüttner
60 minút
príprava
príprava
30 minút
na 170 - 180 °C
na 170 - 180 °C
Suroviny
Piškóta: | |
70 g |
|
2 ks |
|
50 g |
|
1/2 bal. |
|
30 g |
|
Krém: | |
200 g |
|
4 ks |
|
160 g |
|
100 ml |
|
30 g |
|
Omáčka: | |
120 g (môžu byť aj mrazené) |
|
30 g |
|
z 1/2 citróna |
|
Karamel: | |
50 g |
|
50 g |
|
30 g |
|
30 g |
|
40 g |
|
5 g |
|
Postup
-
1
Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a mak. Bielky vyšľaháme zvlášť, hotové ich opatrne primiešame k ostatným surovinám. Formu vystelieme papierom na pečenie a vlejeme do nej zmes. Pečieme pri 170 °C 15 – 20 min.
- 2
Bielu čokoládu, žĺtky, smotanu a cukor na miernom plameni zahrejeme, kým sa všetko nespojí. Odstavíme z ohňa a mixérom zašľaháme maslo. Zmes precedíme cez jemné sito a vylejeme na vychladnutú piškótu, ktorú sme nechali vo forme. Necháme vychladnúť a krájame porcie.
- 3
Maliny s cukrom prevaríme, vymixujeme dohladka, precedíme a dochutíme citrónovou šťavou, prípadne dosladíme. Necháme vychladnúť.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu