Makový koláč s krémom a ovocím

Marcel Bugaj
šéfkuchár boutique Hotela pod Lipou v Modre-Harmónii, 19. mája 2016
Makový koláč s krémom a ovocím
Foto: Robert Hüttner
60 minút
príprava
30 minút
na 170 - 180 °C

Suroviny

Piškóta:
70 g
2 ks
50 g
1/2 bal.
30 g
Krém:
200 g
4 ks
160 g
100 ml
30 g
Omáčka:
120 g (môžu byť aj mrazené)
30 g
z 1/2 citróna
Karamel:
50 g
50 g
30 g
30 g
40 g
5 g




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom vymiešame do peny, pridáme preosiatu múku, prášok do pečiva a mak. Bielky vyšľaháme zvlášť, hotové ich opatrne primiešame k ostatným surovinám. Formu vystelieme papierom na pečenie a vlejeme do nej zmes. Pečieme pri 170 °C 15 – 20 min.

  2. 2

    Bielu čokoládu, žĺtky, smotanu a cukor na miernom plameni zahrejeme, kým sa všetko nespojí. Odstavíme z ohňa a mixérom zašľaháme maslo. Zmes precedíme cez jemné sito a vylejeme na vychladnutú piškótu, ktorú sme nechali vo forme. Necháme vychladnúť a krájame porcie.

  3. 3

    Maliny s cukrom prevaríme, vymixujeme dohladka, precedíme a dochutíme citrónovou šťavou, prípadne dosladíme. Necháme vychladnúť.

Diskusia k receptu