
Grilovaný pstruh s jogurtovou omáčkou
Pstruhy vypitveme a umyjeme. Ryby zvnútra aj po povrchu pokvapkáme citrónovou šťavou, osolíme a okoreníme....

Jablkový a tvarohový kysnutý závin
Koláč ku kávičke, na rýchle pohostenie, ale aj zdravú desiatu či olovrant.

Kysnuté orechové pletienky
Vynikajúce, vláčne cesto. Raz som ich upiekla ako prílohu k studenému šalátu, no kým som urobila šalát...

Jablkový koláč s krupicou a čokoládou
Olej, mlieko a vajcia spolu vymiešame metličkou. Pridáme kryštálový cukor, prášok do pečiva a...

Grilovaná zmes zeleniny s cesnakovým dressingom
Hlavičky cesnaku prekrojíme na polovice, baklažán nakrájame na trojcentimetrové plátky.

Pečené jablká s citrónovou mrveničkou a whisky-karamelovou zmrzlinou
1Nastrúhame kôru z citróna a vytlačíme šťavu. Ošúpeme jablká, odstránime jadrovník, nakrájame na kocky...

Zemiaky mám rád: Zemiaky s rajčinovou omáčkou
Zemiaky môžem jesť každý deň, ale túto kombináciu som použil prvý raz.

Black Irish Forest Gateau (višňová torta)
Írsky variant aj u nás veľmi dobre známej schwarzwaldskej torty, na rozdiel od nej sa pridáva...

Nyponsoppa
V preklade sipkova polievka, ale klasicka polievka to nie je, mozno nieco ako dezertna polievka? :) ...

Svieži ríbezľový koláčik s bazovým želé
Záhradka teraz ponúka každý deň nové poklady, treba ich využiť. Mám rada sladké, ale...

Zeleninové lasagne s citrónovým dipom
Taliani su machri. Na tanieri to majú častokrát farebné, chutné, zdravé ale aj rýchlo....

Jadrovníky paprík č. 18, tentoraz s liptovskou parenicou
Urobil som si prehľad a tak viem, že toto je už môj 18. rcp, ...

Farebný šalát s tvarohovými knedličkami
Šalát z kukurice, paradajok, zeleného šalátu s prídavkom v podobe malých knedličiek z tvarohu a...

Kuracia zmes
Kuracie mäso zo stehien pokrájame na menšie kúsky. Kúsky mäsa osolíme, okoreníme čiernym korením a...

Picadillo
Tento recept som si priviezol z Mexika... je pomerne rýchly a chutný, dufam že...

Ovocné Millefuille
Sirup: Víno s cukrom zredukujeme na polovicu a necháme vychladnúť. Mali by sme získať sirupovitú konzistenciu....

Liškové risotto
Na oleji osmahnout cibuli, přidat propláchnuté lišky. Přidat rýži, podlít vodou a mlékem v...

Bryndzovo-slaninková palacinka s plnenou paradajkou
Najskôr vymiešame slané palacinkové cesto a necháme ho pol hodiny odstáť. Na roztopenom masle urobíme palacinku.

Polievka z vody z halušiek
Voľakedy ľudia zužitkovali všetko, aj vodu z vyvarených halušiek.

Ľahký strúhaný tvarožník
Tento tvarožník je trocha odľahčený, osviežený. Polovicu dávky tvarohu som nahradila jogurtom....

Obaľovaná žltá cuketa
Cuketu umyjeme a nakrájame na cca 1, 5 cm hrubé kolieska a osolíme (môžme aj celkom dosť...

Pstruh podľa Hemingwaya
Vypitvané pstruhy osušíme, osolíme, okoreníme a z oboch strán ich na veľmi horúcom masle opražíme....

Treska na zelenine (Bacallà amb samfaina)
Je to vlastne ryba s katalánskym ratatouille. Jednoduché, zdravé a chutné.