Foto: elixir
Inšpirovala som sa receptom z knihy od Björn-a Moschinski (2188 kJ).
porcie
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Pripravíme suroviny.
-
2
Cícer roztlačíme vidličkou, cibuľu nakrájame na drobno a orechy nahrubo posekáme.
-
3
Na panvici rozohrejeme "vlašský" olej, pridáme do nej cibuľu a opečieme do sklovita, potom prisypeme a zľahka opražíme aj vlašské orechy.
-
4
Obsah panvice potom primiešame k cíceru, pridáme múku, strúhanku, soľ aj korenia, petržlen a sójovú smotanu. Dobre vymiešame (zmes bude tuhšej konzistencie) a tvarujeme malé placky.
-
5
Tieto potom na slnečnicovom oleji opražíme do zlato-hneda.
-
6
Podávame so zeleninovou prílohou, prípadne nejakým dipom. Dodatočne som jedlo ešte posypala pažítkou.
-
7
Energetická hodnota: 1 porcia - 2 188kJ
Bielkoviny: 12,66g
Sacharidy: 45,81g
Tuky: 32,13g
Kto nemá rád produkty zo sóje, sójovú smotanu možno nahradiť inou smotanou rastlinného či živočíšneho pôvodu.
pobavil som sa, lebo robievam cícerové pyré s orechami na sladko so šľahačkou,ale aj s horčicou a cibuľkou ako nátierku ale vyprážať ako falafel by ma nenapadlo
@marianne ty ich máš dokonca pečené v rúre, to množstvo tuku na porciu pri tomto recepte by tak dosť kleslo, vyskúšam. :)
@jamarlen ďakujem :) tá nátierka ma zaujíma, ako ju pripravuješ?