Nepečené guľky
Nepečené guľky

Bezlepkové guľky s čokoládou a hrozienkami

novalim - fotkanovalim, 21. decembra 2021. Komerčný recept.
Bezlepkové guľky s čokoládou a hrozienkami
Foto: novalim

Azda na žiadnej vianočnej mise plnej koláčov nechýbajú nejaké nepečené dobroty. Naše čokoládové guľky pripravené z bezlepkových sušienok Permonky, vlašských orechov, čokolády a Zobraziť celý popisAzda na žiadnej vianočnej mise plnej koláčov nechýbajú nejaké nepečené dobroty. Naše čokoládové guľky pripravené z bezlepkových sušienok Permonky, vlašských orechov, čokolády a hrozienok namočených v rume si na vašom stole určite nájdu svoje miesto. Pustite sa do rýchlej a jednoduchej prípravy už dnes.
Zdroj: www.novalim.sk

25 ks
porcií
23 minút
príprava
3 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 bal.
150 g
1 PL
100 g mleté (+ na posypanie)
100 g (na noc namočené v rume)




Postup

  1. 1

    Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme maslo, jemne spolu premiešame a necháme vychladnúť. Cez noc v rume namočené hrozienka scedíme, prepláchneme vodou, osušíme a rozmixujeme na kašu.

  2. 2

    Permonky pomelieme a primiešame k nim mleté orechy. Do vychladnutej čokolády pridáme orechovo-sušienkovú zmes a pomleté hrozienka. Vypracujeme lepivé cesto, z ktorého tvarujeme malé guľky a ukladáme ich do malých papierových košíčkov.

  3. 3

    Nakoniec guľky môžeme posypať nasekanými orechami, prípadne nastrúhanou čokoládou. Guľky skladujeme v plechovej dóze pri izbovej teplote alebo aj v chladničke.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia