Bezlepkové guľky s čokoládou a hrozienkami
Foto: novalim
Azda na žiadnej vianočnej mise plnej koláčov nechýbajú nejaké nepečené dobroty. Naše čokoládové guľky pripravené z
bezlepkových sušienok Permonky, vlašských orechov, čokolády a Zobraziť celý popisAzda na žiadnej vianočnej mise plnej koláčov nechýbajú nejaké nepečené dobroty. Naše čokoládové guľky pripravené z
bezlepkových sušienok Permonky, vlašských orechov, čokolády a hrozienok namočených v rume si na vašom stole určite nájdu
svoje miesto. Pustite sa do rýchlej a jednoduchej prípravy už dnes.
Zdroj: www.novalim.sk
porcií
príprava
tepelná úprava
Postup
-
1
Čokoládu roztopíme vo vodnom kúpeli, pridáme maslo, jemne spolu premiešame a necháme vychladnúť. Cez noc v rume namočené hrozienka scedíme, prepláchneme vodou, osušíme a rozmixujeme na kašu.
- 2
Permonky pomelieme a primiešame k nim mleté orechy. Do vychladnutej čokolády pridáme orechovo-sušienkovú zmes a pomleté hrozienka. Vypracujeme lepivé cesto, z ktorého tvarujeme malé guľky a ukladáme ich do malých papierových košíčkov.
- 3
Nakoniec guľky môžeme posypať nasekanými orechami, prípadne nastrúhanou čokoládou. Guľky skladujeme v plechovej dóze pri izbovej teplote alebo aj v chladničke.
Tiež nepečené guľky:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu