Foto: natt
Môj korytnák sa dnes konečne prebral zo zimného spánku. Nemám ho v akvárku proste si chodí po dome a po záhrade ako sa mu Zobraziť celý popisMôj korytnák sa dnes konečne prebral zo zimného spánku. Nemám ho v akvárku proste si chodí po dome a po záhrade ako sa mu zachce a tak som sa obávala či sa už nestratil. Ale dnes ráno už čakal nastúpený v kúpelni. Tak som mu dopriala riadnu sprchu a odtial sme sa presunuli na piknik. Sedeli sme uprostred terasy a pozorovali rozkvitnutý svet. Pretože príroda je ten najkrajší obraz na svete :)
Postup
-
1
Všetky suroviny zmiešame, pridáme štipku himalájskej soli, pokvapkáme citrónovou šťavou a konopným olejom. Poriadne premiešame, podávame :)
poznámka č.1: z hluchavky používame len fialové kvety.
poznámka č.2: Ak neviete ako klíčiť pridávam návod.- 2
Všeobecný postup:
-Lyžicu semien alebo 1/3 šálky strukovín namočíme do litra vlažnej vody a necháme stáť celú noc.
- Na ďalší deň semená prepláchneme vo vlažnej vode a scedíme. Vložíme ich do nádoby so širokým hrdlom, navrch ktorej pripevníme gumičkou gázu. Uložíme na tmavé miesto. Môžeme použiť aj špeciálnu naklíčovaciu súpravu.
- Semená preplachujeme 2 až 3 x denne, aby nedošlo ku kvasným a hnilobným procesom. Dbáme, aby prebytočná voda odtiekla.
- Na tretí deň klíčenia nádobu naplníme vlažnou vodou. Semienka a strukoviny, ktoré nevyklíčili padnú na dno. Tie vyhodíme.
- Klíčky pred jedením prepláchneme studenou vodou, scedíme, preložíme do nádoby s vrchnákom a odložíme na chladné miesto. Na zvýšenie výživnej hodnoty, môžeme naklíčené semena vystaviť na niekoľko hodín na slnečné svetlo a až potom odložiť na chladné miesto.- 3
CÍCER: Suchý cícer namočíme na noc na 12 hodín do vlažnej vody, aby napučala. Preplachujeme ho aspoň 3 x denne. Najlepšie klíčky sú až na 3. až 4. deň, keď klíčky narástli na veľkosť 0,5 až 1 cm. Klíčky majú veľkú výživovú hodnotu.
ZELENÝ HRACH: Má vysokú kalorickú hodnotu, obsahuje veľa vitamínu C, E, bielkoviny a tiež fosfor a vápnik. V klíčkoch hrachu sa zvyšuje množstvo cukru a chutia ako čerstvý, zelený hrášok. Semená namáčame 12 hodín . Preplachujeme 4 x denne. Najlepšie klíčky sú na 3. až 4. deň, keď klíčky narástli na veľkosť semena, z ktorého vyklíčili. Klíčky od semena neoddeľujeme :)
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
polievku. V peknej prírode by nám moc chutila.
Určite je dobrý,ale ak dovolíš ja z pečenou krkovičkou.
Neboj korytnačku nie.Ahoj
To bol len taký divoký momentálny nápad.
www.biokamo.sk/solio-zdrave-oleje/konopn%C3%BD-olej-so...