Steaky z lososa s kolieskami pomaranča

podravka - fotkapodravka, 7. marca 2017
Steaky z lososa s kolieskami pomaranča
Foto: podravka

Komerčný recept<br /> Neošúpané kolieska z pomaranča, rasca a limetková šťava robia z týchto steakov z lososa jedlo perfektne sa hodiace na večeru s hosťami.

4
porcie
60 minút
príprava
25 minút
na 200 °C

Suroviny

4 steaky/kúsky
1 ks
1/2 lyžička
1 balenie
1 ks
1 lyžička
1 lyžička
4 lyžice




Postup

  1. 1

    Na lososa nakvapkáme šťavu z jednej limetky, posypeme hnedým cukrom, koením na ryby a necháme 30 minút marinovať.

  2. 2

    Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme steaky z lososa, alebo ich môžeme poukladať na gril alebo grilovaciu panvicu.

  3. 3

    Pomaranč umyjeme pomocou kefky pod tečúcou vodou a nakrájame na kolieska. Kolieska pomaranča poukladáme na lososa, posypeme rascou a soľou, pokvapkáme olivovým olejom a grilujeme alebo pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.

  4. 4

    Podávame s pečenými zemiakmi a šalátom podľa vašej chuti.

Diskusia k receptu

megusyk
Hm mňam losos je tá najlepšia ryba!! Najbližšie ho skúsim spraviť na tento spôsob a možno by bol fajn aj grilovaný. No vyskúšam a budem trošku experimentovať, lebo to mám najradšej keď môžem experimentovať a skúšať nové recepty:-):-)
marta23
Malá chybička je v recepte na začiatku. Redakcia,prosím, opravte ososa na lososa. Pekný deň.
bukvayova
@Megusyk (7.3.2017 10:43)

treba veru, som taka ista a velmi rada vymyslam nove recepty..losos je super ryba a da sa spravit na vela sposobov..taktiez som ju zoparkat dala do grilu a bola super, len treba pozor aby si ju moc nevysusila v tom grile..ale to urcite vies:-)
megusyk
@Bukvayova (8.3.2017 11:34)

Neboj sa, nie som začiatočnícka kuchárka a na toto si dávam pozor, aby som jedlá nemala vysušené. A ešte druhá vec, mám super pomocníka - gríl big green egg, ktorý by nedopustil aby bol losos či nejaké mäso vysušené:-) :-)
bukvayova
@Megusyk (9.3.2017 11:33)

to som ani netvrdila..len som ti chcela poradit, snad si to nezobrala v zlom..som nevedela, ze ty mas ten gril..uz potom vobec nemam pochyby:-) :-) tak len kuchti aj nadalej vselijake dobroty;-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia