Foto: podravka
Komerčný recept<br /> Neošúpané kolieska z pomaranča, rasca a limetková šťava robia z týchto steakov z lososa jedlo perfektne sa hodiace na večeru s hosťami.
porcie
príprava
na 200 °C
Postup
-
1
Na lososa nakvapkáme šťavu z jednej limetky, posypeme hnedým cukrom, koením na ryby a necháme 30 minút marinovať.
- 2
Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladáme steaky z lososa, alebo ich môžeme poukladať na gril alebo grilovaciu panvicu.
- 3
Pomaranč umyjeme pomocou kefky pod tečúcou vodou a nakrájame na kolieska. Kolieska pomaranča poukladáme na lososa, posypeme rascou a soľou, pokvapkáme olivovým olejom a grilujeme alebo pečieme 25 minút v rúre vyhriatej na 200 °C.
- 4
Podávame s pečenými zemiakmi a šalátom podľa vašej chuti.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Opravené. Ďakujeme za upozornenie.
treba veru, som taka ista a velmi rada vymyslam nove recepty..losos je super ryba a da sa spravit na vela sposobov..taktiez som ju zoparkat dala do grilu a bola super, len treba pozor aby si ju moc nevysusila v tom grile..ale to urcite vies:-)
Neboj sa, nie som začiatočnícka kuchárka a na toto si dávam pozor, aby som jedlá nemala vysušené. A ešte druhá vec, mám super pomocníka - gríl big green egg, ktorý by nedopustil aby bol losos či nejaké mäso vysušené:-) :-)
to som ani netvrdila..len som ti chcela poradit, snad si to nezobrala v zlom..som nevedela, ze ty mas ten gril..uz potom vobec nemam pochyby:-) :-) tak len kuchti aj nadalej vselijake dobroty;-)