
Revírnické tajomstvo
Odležné stehno z diviaka umyjeme, nakrájame na rezance a dusíme na oleji s cibuľou nakrájanou nadrobno. Pridáme...

Lečo na kyslo
Dôkladne umyjeme (sterilizujeme) zaváraninové fľašky. Mne vyšli dvanásť trojdecových fľašiek. Celkové množstvo leča je cca...

Nepárna tvarohová papuča
Dnes som mala deň, , svätého ležejka, , nechcelo sa mi nič, ale chýbal dezert, tak...

Prirodné rezne s pečiarkami
Pridávam ďalšie recepty nielen pre hubárov a tých čo majú radi huby.

Slivkovo-maková špirála
Kedže mi ostalo pár slivák z mrvaničkového koláča a kúsok cesta z neho, ktorý som robila...

Ten najchutnejší vyprážaný patizón z rúry
Bez dlhého státia pri sporáku a jeho príprava vám zaberie len pár minút....

Hovädzie chili
Tento recept som si viacmenej vymyslel z hlavy... veď fantázii sa medze nekladú.

Plnená morčacina
Umyté morčacie rezne osolíme a naklepeme. Cibuľu nakrájame na kocky. Kuskus uvaríme podľa návodu a...

Hroznová torta
Zmäknutý tuk premiešame s práškovým a 1 vanilkovým cukrom. Pridáme vajcia, oba druhy múky s...

Rezance s krabím mäsom
Tento recept vznikol náhodou. Kúpili sme si v taliansku krabie mäso, aby sme ochutnali...

Capa-negra (vraj)
Nedávno pridala @Eldina prípravky zo zelených orechov. Ja sušenými zelenými orechmi ochucujem alkohol, ...

Šampiňónová polievočka s mladým špenátom
Rychlosť je pre vačšinu z nás veľmi dôležitá a tak vedieť, že v kuchyni nestrávite celú...

Kuracie plátky v marináde
Toto je jedno z jedál, ktorého samotná tepelná príprava zaberie niekoľko minút....

Kurča na spôsob Alexandra (Poulet rôti Alexandra)
Zaujímavý a chutný recept na hlavné jedlo z hydiny, z dostupných surovín

Paštičky z lístkového cesta
Paštičky z lístkového cesta sú obľúbené v studenej kuchyni. Je to malé dekoratívne pečivo, ktoré...

Pyrenejská pražma s paradajkovým rizotom
Filety z pražmy umyjeme a osušíme. Narežeme kožu, osolíme, pokvapkáme olejom a necháme odležať....

Mašle s lekvárovo-orechovou plnkou
Domáceho džemu mám dosť, hlavne, že "dvojhubkové" mašličky chutili domácim aj návšteve.

Rezance s tvarohovou plnkou v ceste
Rezance uvaríme v slanej vode, scedíme ich a omastíme 40 g rozpusteného masla. Žĺtky rozšľaháme...

Indická vaječná omeleta
Žĺtka rozšľaháme s cibuľovou šťavou. (Tú získame pretlačením cibule lisom na cesnak. ) Pridáme nasekanú papričku...

Domáca zmrzlina z mliečnej ryže s višňovou príchuťou
Vyskúšala som a takúto zmrzku a bola dobrá :)))

Olovrant pre malých šibalov
Deti jedia hlavne očami. A dnes mi to potvrdili moji dvaja drobci. Keď ohrnuli nosmi...

Tvarohovo-orechové vajcia
Z hore uvedených ingrediencií vymiesime cesto a necháme trošku postáť, , , potom vyvaľkáme na hrúbku...

Coconut cheesecake
Sušienky rozmixujeme na múku a zmiešame s kokos. tukom. Okrúhlu formu vystleme potravinárskou fóliou a cesto natlačíme...

Zapekané cestoviny s hubami
Lesné huby sú výborným zdrojom látok, ktoré rastliny neobsahujú, a sú pre náš organizmus prospešné....

Vaječné ragú
Na oleji opražíme nakrájanú cibuľu, zasypeme ju múkou, necháme speniť a postupne za stáleho miešania prilievame...

Rezeň pani kotolníkovej
Z mäsa nakrájame plátky. Šampiňóny nakrájame na plátky, uhorky a slaninu na malé rezančeky.

Bageta s dlhým olivovým olejom
Vyskúšajte zdravé predjedlo. Spaľujte tuk chutnou bagetou s olivovým olejom! Bageta s ochuteným olivovým olejom dodá...

Prsia z perličky v medovej omáčke
Prsia s kosťou umyjeme, osušíme, osolíme, okoreníme a dáme kožou nadol na rozpálený olej....

Fit tekvicové muffinky v troch krokoch
Všetky suroviny zmiešame a vypracujeme cesto (malo by byť o niečo hustejšie ako palacinkové).

Kysnuté špaldovo-ražné lekvárové koláče
Mám veľmi rada chuť ražnej múky a preto ju rada kombinujem s inými múkami, či už nasladko alebo naslano...

Francúzske srdiečka
Tento recept doniesla dcéra z Francúzska pred cca 30 rokmi. Preto im hovoríme francúzske srdiečka....