Horúci nápoj
Horúci nápoj

Mahlep - horúci mliečny nápoj fotorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 25. apríla 2022
Mahlep - horúci mliečny nápoj (fotorecept)
Foto: cesminaz

Sladký mliečny nápoj s úžasnou chuťou a vôňou podobnej marcipánu. Jeho jemná a lahodná chuť sa vychutnáva ešte horúca po dúškoch. Týmto nápojom Zobraziť celý popisSladký mliečny nápoj s úžasnou chuťou a vôňou podobnej marcipánu. Jeho jemná a lahodná chuť sa vychutnáva ešte horúca po dúškoch. Týmto nápojom si napríklad môžete ohriať telo i dušu v upršaný chladný deň, alebo si spríjemniť večer po náročnom dni🙂
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2022/04/mahlep-horuci-mliecny-napoj.html?m=1

4
porcie
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

6 dl
1 PL (čerešňa mahalebková)
0,5-1 dl




Postup

  1. 1

    Pripravíme si potrebné suroviny, z ktorých si odmeriame potrebné množstvo. Príprava tohto nápoja je naozaj strašne jednoduchá a potrebujeme k nej len 3 suroviny.

    Mahlep - horúci mliečny nápoj (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do menšieho hrnca nalejeme mlieko a dáme 1 PL mahlep prášku. Od bodu varu to spolu necháme za občasného miešania variť 10 minút. Následne pridáme cukor, 1-2 minútky ešte povaríme a nápoj máme hotový👍😉 Cukor si každý môže dať podľa svojej chuti.

    Mahlep - horúci mliečny nápoj (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Nápoj sa môže podľa potreby precediť cez sitko, ak by vám ten uvarený prášok vadil🙂 Verím, že vám bude chutiť, ako aj nám. Má jemnú a lahodnú chuť, ktorá sa podobá marcipánu🥰

    Mahlep - horúci mliečny nápoj (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Kto chce, ten si môže nápoj dochutiť aj trochou škorice🙂 Alebo môžete podľa chuti variť Mahlep už rovno s trochou škorice a budete ho mať celkovo aj škoricovej chuti👌 Prajem dobrú chuť !!!

    Mahlep - horúci mliečny nápoj (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Pre toho, kto by túto, takpovediac koreninu nepoznal🙂, tak na Googli si ju nájde pod slovenským názvom Čerešňa mahalebková. Ja Mahlep kupujem v tureckom obchode a používam niekedy aj ako koreninu do mäsovej plnky do böreku, dá zaujímavú veľmi dobrú chuť celému🙂 Alebo sa používa aj na ochutenie kysnutého cesta.

    Mahlep - horúci mliečny nápoj (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu

farbuska
Vďaka za tento recept. Píjavam zväčša čierny čaj s mliekom ochutený koreninami (masala čaj), ale veľmi rada vyskúšam aj niečo nové.
haji
Zajímavý receptík. Díky za rozšíření obzorů. Už kdysi dávno kolem mě šlo něco podobného, místopisně snad z Ukrajiny - sušená třešňová jádra, jen si nevybavím název, nejspíš to bylo totéž. Třešeň turecká/Třešeň Sv. Lucie/Prunus mahaleb. Děkuji za připomenutí, rozšíření obzorů, milá Cesmínko! Často se Mahalebka používá jako podnož pro roubování třešní, dokonce uvádí možnost pěstování jako bonsai. Zajímavé. S radostí bych ochutnala jak v mléku, tak v pokrmech.
cesminaz
@farbuska kludne vyskúšaj, chutí výborne, tak výnimočne🙂 @haji ano milá @haji dá sa to vygúgliť, tam je presne napísané. Ak sa mi dobre zdá, tak tento Mahleb rastie väčšinou v oblasti Španielska. Ale pravdaže, jej semienka ako koreninu používa len niektorá krajina.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia