Foto: marienka44
Mala som kúpené 2 zrelé avokáda a mladý taliansky baby špenát vo vaničke (125 g). Ostatné suroviny mám obyčajne stále
doma. Všetko zelené a Zobraziť celý popisMala som kúpené 2 zrelé avokáda a mladý taliansky baby špenát vo vaničke (125 g). Ostatné suroviny mám obyčajne stále
doma. Všetko zelené a farebné je zdravé.
Zdroj: Inšpirovala som sa na www.toprecepty.cz
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
1/2 bal. mix |
|
1 ks zrelé |
|
2 ks uvarené |
|
150 g mrazená (hrášok s mrkvou a kukuricou) |
|
|
|
Zálievka: | |
2 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
1 PL |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Najprv uvaríme vajcia na tvrdo. Zmes listových šalátov umyjeme a odstredíme, v mojom prípade to bol len baby špenát. Na sitku opláchneme mrazenú zeleninu a necháme odkvapkať. Ja som nemala zmes, len mrazený hrášok.
- 2
Šalátové listy a zeleninu (hrášok) dáme do sklenenj misy. Pridáme avokádo pokrájané na tenké plátky, vopred zbavené šupky a kôstky. Kúsky avokáda pokvapkáme citrónovou šťavou, aby nestmavli.
- 3
Vychladnuté uvarené vajcia ošúpeme a pokrájame na osminky. Jedno vajce si necháme na ozdobu. V malej miske s nerezovou metličkou prešľaháme zálievku. Môj pastovitý med som najprv zohriala na vodnom kúpeli. Vzniknutú emulziu nalejeme do misy so šalátom a ľahko premiešame pomocou plastovej lyžice a vidličky. Podávame s tmavým pečivom alebo len tak samotné.
- 4
Poznámka: Na vylepšenie som do šalátu pridala aj ďalšie zdravé prísady, ktoré som našla v chladničke: postrúhaný kúsok sviežeho zázvoru do marinády, na polovičky pokrájané zelené olivy asi 5 kusov, nasekané 3 strúčiky cesnaku a pokrájanú paradajku na ozdobu. Na budúce pridám aj posekané mandle alebo vlašské orechy, ktoré mám pripravené na vianočné pečenie koláčikov.
Tiež Šalát:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu