
Rybie filetky s broskyňami
Kúpime sladkovodné ryby, ak nie sú pstruhy, môže byť zubáč, sumec.

Olive ascolane
Vyborna dobrotka v slovenskej kuchyni nie velmi znama ale zarucene ocari jej chut dokonca aj hosti ktory...

Trojfarebné zemiaky
Zemiakové plátky s hráškom, kukuricou a cibuľkou, zaliate zálievkou.

Olivová nátierka z tofu
Podľa mňa skvelá a chuťovo výrazná kombinácia. Nátierka ako stvorená na letné pohostenie.

Vianočné zázvorníky
Vajce, žĺtok a cukor miešame nad parou asi 10 minút. Potom zmes odstavíme a miešame...

Šošovicová pomazánka
Šošovicu namočiť, rozvariť a rozmixovať, pridať orechy, kokos, a med, spolu dobre...

Miešané vajíčka s hlivou a hráškom
Odkedy som začala cvičiť, snažím sa aj zdravo stravovať. Nie je to vždy ľahké a...

Seitan s brokolicou a pistáciami
Brokolicu rozoberieme na ružičky. Z hlúbika brokolice a z koreňovej zeleniny si uvaríme vývar.

Pečený ryžovo-pudingový koláč
Koláč z ryže? Áno! A aký vynikajúci. Sladká ryžová plnka a osviežujúce lesné ovocie na vrchu....

Čínska makrela
Nastrúhanú mrkvu podusíme na cibuľke, pridáme na kolieska pokrájaný pór, cesnak rozotrený so soľou, ...

Vyprážané roštenky
Komentář k receptu na roštěnky Girardi od Marlen, kde píše o velmi křehkém a uleželém masíčku,...

Talianske rizoto s Goody Foody gyros/kebab
Vegánske Goody Foody gyros sme použili do talianskeho rizota.

Kokosovo-ananásová torta s ananásovými kvetmi
Svieža kokosová torta s čerstvým ananásom zdobená sušenými ananásovými kvetmi.

Zemiakové tortičky
Môžu sa použiť, ako samostatné jedlo s kyslým mliekom, zakysankou atd, alebo ako príloha k jednoduchému mäsku...

3 druhy vianočného pečiva z jedného cesta
Najpr som vymiešala maslo s cukrom. Pridala som soľ, a pod jednom vajíčku, neskôr...

Višňové dužiny
Višnňvé dužiny robievala maja mama a piekla s nimi fantastické buchty, alebo šatôčky.

Lilinkina pečená kuracinka a štyridsať garlicov - strúčikov cesnaku
Pred pár mesiacmi som sledoval reláciu Good Eats, kde Alton Brown prezentoval tento rcp. Neskôr...

Mandľové cookies
Tieto sušienky sú mäkké a zároveň sa rozplývajú na jazyku, zostávajú dlho čerstvé. Poznám mnohe...

Kura s brusnicami a jablkami
Tento recept švagriná nazvala aj kuracia žemľovka. Vznikol keď sme chodili rezať rodičom drevo na zimu...

Paprika plnená jelením mäsom
Na jednom našom celorodinnom stretnutí minulý rok, sme my ženy klebetili o čom inom, ako...

Hovädzí steak s cibuľou
Mäso nakrájané na rezne umyjeme, osušíme, posolíme, pokoreníme, opečieme sprudka, potom stiahneme...

Pitta di patate - Zemiaková pitta
Ide o recept je typický pre talianske mesto Salento, ktoré sa nachádza v regióne Apúlia. Etymologický...

Stroganov podľa Katušky
Aby ste sa nepýtali, kto je Katuška - robí na personálnom oddelení v jednej banke...

Fazuľovo-cícerový guláš s quinoou
Na oleji opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, postupne pridáme nakrájanú papriku, paradajky a nadrobno nakrájaný cesnak....

Pangasius plnený špenátom
Špenát sparíme, necháme odkvapkať a vychladnúť. Do špenátu nastrúhame muškát, pretlačíme cesnak, osolíme,...