Bezlepková roláda z pohánkovej múky
Táto bezlepková roláda z pohánkovej múky zožala veľký úspech na výstave Glutenfree Expo v Trenčíne, kde ste ju mali možnosť ochutnať. Pohánková múka, Zobraziť celý popisTáto bezlepková roláda z pohánkovej múky zožala veľký úspech na výstave Glutenfree Expo v Trenčíne, kde ste ju mali možnosť ochutnať. Pohánková múka, ktorú nájdete v Novalim sortimente medzi prirodzene bezlepkovými múkami, sa teší veľkej obľube a ak ju raz vyskúšate, budete sa k nej vracať. Využijete pri varení a pečení, hodí sa aj ako prímesová múka do akýchkoľvek bezlepkových jedál. Vďaka nej je cesto vláčnejšie a výživnejšie.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| 4 ks | 
                                                             | 
                                                    
| 4 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL (mleté) | 
                                                             | 
                                                    
| 2 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 PL | 
                                                             | 
                                                    
| 1 ČL | 
                                                             | 
                                                    
| 3 PL (vlažná) | 
                                                             | 
                                                    
| Na krém: | |
| 250 g (bez hrudiek) | 
                                                             | 
                                                    
| 1 bal. | 
                                                             | 
                                                    
| 1/2 citróna | 
                                                             | 
                                                    
| 
                                                             | 
                                                    |
| na posypanie | 
                                                             | 
                                                    
Postup
- 
                                                    1
                                                    
Žĺtky šľaháme s cukrom do bledého krému, potom pridáme mandle, pohánkovú múku NOVALIM, Promix PK špeciál a škoricu. Pridáme vodu a vyšľaháme. Napokon zľahka vmiešame do tuha vyšľahané bielky.
- 2
 Zmes nalejeme a kartou rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C cca 10-12 minút.
- 3
 Po dopečení hneď za tepla zrolujeme aj s papierom a takto necháme vychladnúť.
- 4
 Všetky prísady na krém (okrem lekváru) vyšľaháme v miske.
- 5
 Rozrolovanú roládu najprv potrieme lekvárom, potom nanesieme krém, povrch uhladíme a roládu späť zrolujeme. Krájame asi na 1 cm široké kúsky.
Tiež tvarohová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
 - 2
 






 


Diskusia k receptu