Bezlepková roláda z pohánkovej múky
Foto: novalim
Táto bezlepková roláda z pohánkovej múky zožala veľký úspech na výstave Glutenfree Expo v Trenčíne, kde ste ju mali možnosť ochutnať. Pohánková múka, Zobraziť celý popisTáto bezlepková roláda z pohánkovej múky zožala veľký úspech na výstave Glutenfree Expo v Trenčíne, kde ste ju mali možnosť ochutnať. Pohánková múka, ktorú nájdete v Novalim sortimente medzi prirodzene bezlepkovými múkami, sa teší veľkej obľube a ak ju raz vyskúšate, budete sa k nej vracať. Využijete pri varení a pečení, hodí sa aj ako prímesová múka do akýchkoľvek bezlepkových jedál. Vďaka nej je cesto vláčnejšie a výživnejšie.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
4 ks |
|
4 PL |
|
3 PL (mleté) |
|
2 PL |
|
1 PL |
|
1 ČL |
|
3 PL (vlažná) |
|
Na krém: | |
250 g (bez hrudiek) |
|
1 bal. |
|
1/2 citróna |
|
|
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Žĺtky šľaháme s cukrom do bledého krému, potom pridáme mandle, pohánkovú múku NOVALIM, Promix PK špeciál a škoricu. Pridáme vodu a vyšľaháme. Napokon zľahka vmiešame do tuha vyšľahané bielky.
- 2
Zmes nalejeme a kartou rozotrieme na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme na 180 °C cca 10-12 minút.
- 3
Po dopečení hneď za tepla zrolujeme aj s papierom a takto necháme vychladnúť.
- 4
Všetky prísady na krém (okrem lekváru) vyšľaháme v miske.
- 5
Rozrolovanú roládu najprv potrieme lekvárom, potom nanesieme krém, povrch uhladíme a roládu späť zrolujeme. Krájame asi na 1 cm široké kúsky.
Tiež tvarohová roláda:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu