Jesenný hruškový koláč
Foto: Mysiacik
porcií
príprava
na 170-190 °C
Suroviny
150 g |
|
55 g |
|
60 g |
|
1 ks |
|
3 PL vlažná |
|
štipka |
|
z 1/2 citróna |
|
Na krém: | |
250 g |
|
250 g |
|
1 ks |
|
3 PL |
|
2 bal |
|
4 ks |
|
na posypanie |
|
Postup
-
1
Všetky ingrediencie si zmiešame a vypracujeme lepivé cesto, ak bude suchšie pridajte ešte lyžicu vody. Takto vypracované a lepkavé cesto, chytíme do ruky a ešte aby nám nelepilo, posypeme si dosku múkou a vypracovávame ho, až kým nelepí. Zabalíme ho do fólie a dáme aspoň na pol hodinku do chladničky odležať. Medzitým si vymastíme zapekaciu misku, alebo formu, ktorú máme doma a cesto vyvaľkáme asi do tvaru misky, pomaly prenesieme, upravíme rukami tvar cesta, aby bolo pekne rozložené a dáme ho do rúry na 190 stupňov asi na 13 max 15 minút. Vytiahneme a necháme vychladnúť.
- 2
Krém si pripravíme zmiešaním všetkých surovín, ktoré nanesieme na už vychladnuté upečené cesto. Hrušky si ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a uložíme na krém, môžme ich doň pekne vtlačiť. Nakoniec posypeme posekanými orechmi a dáme asi na 45 minút do rozohriatej rúry na 170 stupňov :) a koláčik je hotový :D
Tiež hruškový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu