Hruškový koláč
Hruškový koláč

Jesenný hruškový koláč

mysiacik - fotkamysiacik, 12. novembra 2017
Jesenný hruškový koláč
Foto: Mysiacik
8
porcií
30 minút
príprava
60 minút
na 170-190 °C

Suroviny

150 g
55 g
60 g
1 ks
3 PL vlažná
 štipka
z 1/2 citróna
Na krém:
250 g
250 g
1 ks
3 PL
2 bal
4 ks
 na posypanie




Postup

  1. 1

    Všetky ingrediencie si zmiešame a vypracujeme lepivé cesto, ak bude suchšie pridajte ešte lyžicu vody. Takto vypracované a lepkavé cesto, chytíme do ruky a ešte aby nám nelepilo, posypeme si dosku múkou a vypracovávame ho, až kým nelepí. Zabalíme ho do fólie a dáme aspoň na pol hodinku do chladničky odležať. Medzitým si vymastíme zapekaciu misku, alebo formu, ktorú máme doma a cesto vyvaľkáme asi do tvaru misky, pomaly prenesieme, upravíme rukami tvar cesta, aby bolo pekne rozložené a dáme ho do rúry na 190 stupňov asi na 13 max 15 minút. Vytiahneme a necháme vychladnúť.

  2. 2

    Krém si pripravíme zmiešaním všetkých surovín, ktoré nanesieme na už vychladnuté upečené cesto. Hrušky si ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a uložíme na krém, môžme ich doň pekne vtlačiť. Nakoniec posypeme posekanými orechmi a dáme asi na 45 minút do rozohriatej rúry na 170 stupňov :) a koláčik je hotový :D

Diskusia k receptu

denisscha
Mnamky, vyzera to skvelo. Mala my hrusky zboznuje, tak uvidime, ci jej bude chutit aj takyto kolac




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia